Teodorovici: Klaus Iohannis, declarații șterse/Pentru ce a bătut România cu pumnul în masă?

Eugen Teodorovici

Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marți, că din păcate România nu contează la Summitul UE, afirmând că președintele Klaus Iohannis a avut declarații șterse și banale.

„Din pacate, România NU contează la Summitul UE! Este o realitate a acestor zile tensionate, în care statele UE se luptă pentru #supremație în ierarhia economică și politică a Europei. Este, pe de o parte, lupta statelor mari și puternice, precum Franța și Germania, dar și a celor mai mici, dar cu puternice interese economice, mai ales în afara granițelor proprii, ce au ca vârf de lance Olanda și Austria. Lupta este si pentru cele 750 de miliarde euro din planul european de #relansare economică, de care țările afectate de pandemie au nevoie, dar pentru care nu s-a ajuns la un acord în privința modului în care să se împartă (granturi și/sau împrumuturi)”, a declarat Eugen Teodorovici, pe Facebook.

Social democratul a afirmat că unii lideri bat cu pumnul în masă, precum Macron, alții negociază la sânge pentru interesele țărilor lor și pentru ca obținerea acestor finanțări să nu se facă prin concesii în privința independenței bugetare ori de altă natură, precum Italia, Spania, Polonia sau Ungaria.

”Din păcate, nu știu care a fost poziția României prin reprezentantul nostru, președintele Iohannis⁉ Am auzit doar niște declarații șterse, banale dar spuse pe un ton “moderat optimist”. Pentru că asta se traduce în … vom primi oricum bani și indeferent cât și în ce condiții, noi ne vom bucura pentru că avem un fel de plan național care se bazează exclusiv pe aceste surse de finanțare. Dar întreb: România ce a cerut la acest Summit? Pentru ce s-a bătut? Pentru ce a negociat la sânge? Pentru ce a bătut cu pumnul în masă?”, a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.