miercuri, mai 25, 2022

Teodorovici – SOLUȚIA la facturile NESIMȚITE la gaze naturale și la energie electrică: APLICAREA UNEI MARJE FIXE FAȚĂ DE PREȚUL PRODUCĂTORULUI

Fostul ministru al Fondurilor europene și al Finanțelor publice, Eugen Teodorovici, a recționat pe pagina sa de socializare, după ce a constatat, “alături de milioane de consumatori din România, cetățeni și companii, CREȘTEREA NEJUSTIFICATĂ la facturile la energie, la gaze naturale și implicit la toate bunurile și serviciile din economie pe de o parte, și la IMPOTENȚA / NEȘTIINȚA guvernanților (și a policienilor care îi susțin!) de a găsi SOLUȚII IMEDIATE la această situație care poate duce la DISTRUGEREA / SUBMINAREA economiei naționale.”

Fostul ministru prezintă două varinte pentru a contracara această CREȘTERE NEJUSTIFICATĂ la facturile la energie, la gaze naturale și implicit la toate bunurile și serviciile din economie:

1. Fie România notifică URGENT Comisia Europeană referitor la intenția de a aplica o cotă redusă de TVA (5% sau 9%) pentru livrarea de gaze naturale și energie electrică((ministrul finanțelor TREBUIE să explice de ce NU a făcut acest lucru din prima zi de mandat al domniei sale, generând alături de colegul de la ministerul energiei … HAOS și INDIGNARE printre români și companiile din România!?)

Teodorovici spune că DEMISIA celor doi este o utopie … Totuși, pentru binele românilor și al firmelor din România, SPER că NU și DEMITEREA acestora!!

”Oricum, aplicarea unei cote reduse de TVA la livrarea de gaze și energie electrică NU poate produce efectele dorite (reducerea costurilor / facturilor) fără PLAFONAREA prețurilor (pentru o perioada limitată!) la livrarea de gaze și energie!Reducerea TVA-ului fără plafonarea prețurilor nu face decât să treacă TVA-ul din bugetul statului în conturile companiilor fără ca cei afectați să beneficieze de o posibilă reducere a TVA-ului!”, completează Eugen Teodorovici în postarea de pe facebook.

2. SINGURA SOLUȚIE LOGICĂ este APLICAREA UNEI MARJE FIXE FAȚĂ DE PREȚUL PRODUCĂTORULUI (marja în care TREBUIE să se încadreze intermediarii și furnizorii de gaze și energie electrică), atât la livrarea gazelor naturale, cât și a energiei electrice!!

În final, fostul ministru transmite românilor să reflecteze, fără patima specifică luptei politice, la câteva întrebări de bun simț:

  • ”DE CE și CINE a abrogat ordonanța de urgență 114/2018 privind “taxa pe lăcomie”? Această ordonanță NU ar fi permis creșterea NEJUSTIFICATĂ a facturilor la gaze și la energie!! Chiar va rog să verificați și o să ÎNȚELEGEȚI de ce NU se găsesc / acceptă aceste SOLUȚII la criza facturilor din România!!
  • DE CE reprezentanții partidelor aflate la guvernare fac declarații FĂRĂ temei legal și PLINE de populism? Din neștiința? Din neputință? Din nepăsare?”
spot_img
Campanii publicitare
    sales banner