Termoenergetica Bucureşti: Furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi sistată la 100 de puncte termice din Sectorul 2 şi 13 puncte termice din Sectorul 3

Termoenergetica Bucureşti anunţă că furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi sistată la 100 de puncte termice din Sectorul 2 şi 13 puncte termice din Sectorul 3, pentru începerea lucrărilor în şantierele Obiectivelor 1 şi 4 din Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM).

În perioada 13-18 septembrie, se va sista furnizarea agentului termic pentru apă caldă către aproximativ 100 de puncte termice din Sectorul 2. După efectuarea manevrelor de oprire şi de calibrare a debitelor pe celelalte magistrale, alimentarea unor puncte termice din acest sector se va face din CTE Grozăveşti, reiese dintr-un comunicat transmis de companie.

„Obiectivele 1 şi 4 din POIM sunt deosebit de importante, deoarece prin aceste şantiere se realizează lucrări de modernizare a conductelor ce asigură alimentarea cu agent termic a punctelor termice din Sectorul 2, pe tronsonul cuprins între CTE Sud şi Bulevardul Energeticienilor, Şoselele Mihai Bravu, Ştefan cel Mare şi Şoseaua Fundeni. De asemenea, pentru continuarea lucrărilor în zona Bulevardului Chişinău, într-un alt şantier, Obiectivul 1 din ‘Programul de Reabilitare a sistemului de termoficare al Municipiului Bucureşti’ (32 de kilometri) finanţat de Primăria Municipiului Bucureşti, punctele termice din zona Iancului (între Mihai Bravu şi Bulevardul Chişinău) vor rămâne oprite până în data de 20 septembrie”, se arată în comunicat.

Conducta Magistralei 2 Sud a fost pusă în funcţiune în anul 1975, această zonă de reţea având aproape 50 de ani de funcţionare, menţionează sursa citată.

„Este important de subliniat faptul că, deşi în majoritatea Obiectivelor din POIM, şantierele se vor desfăşura cu provizorate care asigură alte rute de alimentare pentru clienţi, în cadrul acestor 2 obiective de pe Magistrala 2 Sud acest lucru nu este posibil din cauza traseului de amplasare a conductelor. Pe toată perioada de execuţie, până la finalizarea lucrărilor, alimentarea în această zonă a Sectorului 2 se va face alternativ din CTE SUD – Magistralele I şi 3 şi CTE Grozăveşti – Magistrala Griviţa”, reiese din comunicat.

Termoenergetica menţionează că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.

Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.

Sursa: AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare