Timiş: Percheziţii într-un dosar de favorizare a infractorului şi inducere în eroare a organelor judiciare

Patru persoane au fost conduse la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Timişoara, joi, pentru audieri, după ce procurorii au efectuat cinci percheziţii domiciliare într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, inducerea în eroare a organelor judiciare, instigare la fals în declaraţii şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În cauză s-a reţinut faptul că la data de 26 februarie, o persoană judecată de către Tribunalul Timiş a formulat un denunţ mincinos, referitor la o pretinsă infracţiune de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, constând în deţinerea nelegală a unei arme de foc la locuinţa unei persoane dintr-o localitate de pe raza judeţului Arad, arată un comunicat al DIICOT remis AGERPRES.

Denunţul a fost formulat pentru ca inculpatul să poată invoca beneficiul reducerii la jumătate a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Timiş, în care acesta este judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi camătă.

În acest scop, inculpatul, cu ajutorul altor două persoane, i-a pus la dispoziţie unei alte persoane o armă de foc automată, pe care acesta din urmă să o ascundă, după care a formulat un denunţ, în urma căruia a fost constituit un dosar penal pe rolul Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad. În urma percheziţiei domiciliare efectuate în acel dosar, arma a fost descoperită în locaţia indicată de către inculpat.

Sursa citată mai precizează că pentru sprijinul acordat în acest demers infracţional, inculpatul i-a promis persoanei care a ascuns arma suma de 2.500 euro, din care 1.250 euro i-au fost remişi anterior formulării denunţului. După efectuarea percheziţiei domiciliare şi punerea sub învinuire a respectivei persoane în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, inculpatul i-a remis acestuia o altă tranşă de 1.100 lei, urmând ca restul sumei de bani să-i fie plătită după momentul în care acesta primea o comunicare în dosarul în care este judecat, privind acordarea beneficiului reducerii limitelor de pedeapsă, ca urmare a denunţului astfel formulat.

De asemenea, conform înţelegerii prealabile dintre participanţi, inculpatul i-a angajat respectivei persoane un avocat care să îl reprezinte în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroului Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare