Toader, săgeți către Iohannis: Nu poate folosi dubla măsură

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat,  joi, că va trimite președintelui Klaus Iohannis o solicitare cu privire la numirea celor cinci procurori cu funcții de conducere.

Ministrul Justiției susține că motivul refuzului lui Klaus Iohannis nu are fundament nefiind vorba de motive de nelegalitate în dosarele celor cinci candidați.

„Tot astăzi voi trimite la președinte, voi reveni practic cu solicitarea oficială de numire a celor cinci procurori cu funcții de conducere pe care președintele i-a refuzat spunând că propunerea făcută de ministrul Justiției are aspecte de nelegalitate și anume că dosarele candidaților nu conțin acea adeverință de la CNSAS. Legea spune că nu ministrul Justiției face verificarea, CSM-ul. Legea spune că CSM-ul solicită și dacă în 15 zile CNSAS-ul nu răspunde, procedura merge mai departe, se consemnează în avizul Secției de procurori a CSM-ului. Mai mult, chiar, la scurt timp, Secția de procurori a dat un comunicat vizavi de lipsa acestei verificări de către CNSAS, CNSAS-ul a dat un comunicat asemănător. Să nu uitați și să faceți insistent distincțiile dintre abordările politice și abordările juridice, distincții absolut necesare pentru că lupta politică între competitorii politici are conotațiile ei, abordarea juridică are rigorile legii.

Prin urmare, nefiind vorba despre o nelegalitate în dosarele celor cinci candidați, am vorbit cu colegii mei de la Secția de contencios administrativ, acum merg și văd ce au lucrat, modificăm dacă este nevoie, completăm dacă este nevoie și trimitem la președinte. Mai mult decât atât, să nu uitați că sunt magistrați de rang înalt în funcție pe care președintele nu i-a întrebat de verificările CNSAS-ului, nu uitați că de dată foarte recentă procurorul-șef de la DIICOT a fost numit cu toată procedura, dar nu l-a întrebat nimeni dacă în dosar există sau nu verificarea CNSAS-ului. Ori același decident nu poate folosi dubla măsură să spună că la Ionescu nu merge că nu are verificarea CNSAS-ului, la Popescu merge chiar și fără verificarea CNSAS-ului. În opinia mea nu putem folosi acest dublu standard”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare