Transgaz a scos la licitaţie contractul pentru construcţia conductei de transport a gazelor naturale pe direcţia Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Transgaz a scos la licitaţie contractul pentru construcţia conductei de transport a gazelor naturale pe direcţia Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa, care va avea o lungime de 180 km, fondurile urmând să fie asigurate inclusiv din Fondul pentru Modernizare, a anunţat, luni, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Mergem mai departe cu dezvoltarea infrastructurii energetice. A fost făcut un nou pas pentru construcţia conductei de transport a gazelor naturale pe direcţia Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa. Transgaz a scos la licitaţie contractul pentru construcţia conductei, care va avea o lungime de 180 km, iar fondurile vor fi asigurate inclusiv din Fondul pentru Modernizare. În august 2022 am semnat autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale, care prevede inclusiv alimentarea cu energie electrică, protecţie catodică şi fibră optică. Totodată, proiectul de investiţii ‘Conductă de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa’ a fost declarat de Guvern proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că acesta este un proiect important pentru regiunea Olteniei, dar şi „o piesă vitală” pentru a diversifica rutele de transport către Vest şi pentru a face din România un hub energetic.

Conducta va trece prin judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin (municipiile Caransebeş & Orşova, plus localităţile Băile Herculane, Topleţ, Mehadia, Cornea, Domaşnea, Căzăneşti, Teregova, Armeniş, Slatina Timiş, Bucoşniţa, Buchin, Turnu Ruieni, Obreja, Prunişor, Husnicioara, Căzăneşti, Siseşti, Ilovăţ, Bâlvăneşti, Godeanu, Balta, Podeni, Cireşu şi Iloviţa).

„Prin realizarea acestei conducte se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a localităţilor din zona de interes a obiectivului, respectiv un număr de aproximativ 15.500 consumatori casnici, 94 instituţii publice (şcoli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) şi aproximativ 113 de agenţi economici în judeţul Mehedinţi precum şi aproximativ 12.000 consumatori casnici, 136 instituţii publice (şcoli, primării, dispensare, cămine culturale, cabinete medicale etc) şi aproximativ 231 de agenţi economici în judeţul Caraş Severin”, a menţionat ministrul.

Sursa: AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare