vineri, februarie 23, 2024

Trei minori au abuzat un altul într-un centru de corecție din Capitală

Polițiștii au dispus reținerea a trei minori, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol.

În fapt, la data de 11 noiembrie 2023, în jurul orei 19.00, un minor, în vârstă de 17 ani, a sesizat politiștii care efectuau serviciul de pază și supraveghere, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în intervalul 18.00-19.00, în timp ce se afla sub măsura arestului preventiv, într-o cameră de cazare a persoanelor private de libertate, în cadrul unui centru de reținere și arestare preventivă, împreună cu trei minori, în vârstă de 15, 16, respectiv 17 ani, prin constrângere fizică și morală, ar fi fost agresat fizic și verbal de către aceștia.

Astfel, în prezența reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului – Sector 4, a fost dispusă audierea minorului și, coroborând toate datele și informațiile, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cei trei bănuiți, sub aspectul săvârșirii infractiunii de viol.

În urma probatoriului administrat a reieșit faptul că la scurt timp înainte de săvârșirea faptei, la controlul periodic efectuat de către polițiștii care asigură paza și supravegherea persoanelor private de libertate,
control prin care polițiștii verifică spațiul de cazare și starea psiho-fizică a persoanelor încarcerate, nu au fost constatate nereguli.

Imediat după săvârșirea faptei a fost efectuat un alt control periodic, moment în care minorul a decis să sesizeze polițiștii cu privire la faptul că ar fi fost agresat de colegii de cameră.

De îndată, persoana vătămată a fost condusă la cabinetul medical și consultată de medicul subunității, fiind anunțate organele de cercetare penală, care au dispus începerea cercetărilor, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de viol.

La data de 14 noiembrie 2023, față de cei trei minori a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 ore, ulterior, la data de 15 noiembrie, fiind dispusă măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii a trei infractiuni de viol săvârșite în concurs real, în forma coautoratului.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Menționăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

*

Precizăm faptul că, în ziua evenimentului, după sesizare, conducerea Poliției Capitalei a dispus declanșarea verificărilor interne, cu privire la respectatea atribuțiilor de serviciu, de către polițiștii din cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă, aflați în serviciu, conform reglementărilor interne în vigoare, din domeniul execuțional penal.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner