Tudor Ciuhodaru despre epidemia de rujeolă: „România a mai trecut printr-o astfel de epidemie, cea mai gravă fiind între 2016-2019”

România se confruntă, în această perioadă, cu o epidemie de rujeolă, fiind înregistrate 2.000 de cazuri, în 29 de județe din țară. Medicul Tudor Ciuhodaru, specialist în medicină de urgență, spune că este o problemă de educație.

„Educația bate legislația! Din multe puncte de vedere, educația pentru sănătate ne poate feri și de aceste lucruri neplăcute.

România a mai trecut printr-o astfel de epidemie, cea mai gravă fiind între 2016-2019, când au fost foarte multe decese.

În acest context, trebuie să știm câteva lucruri esențiale, pentru că este o boală extrem de contagioasă și se dezvoltă cu mare ușurință”, a spus Tudor Ciuhodaru, potrivit antena3.ro.

„Simplul contact cu virusul duce la boală, iar receptivitatea este generală, indiferent de vârstă. În schimb, trecerea prin boală asigură o imunitate pe întreaga viață.

Totuși, cea mai bună metodă de prevenție rămâne vaccinarea. Tusea sau strănutul poate face ca acest virus să fie transmis mai departe.

Atenție la simptome, pentru că ele apar cam la o săptămână după ce a fost infecția.

Apare febra, cu erupții în spatele urechilor, pe gât, care se extind progresiv, fiind vizibilă și acea pată albicioasă, cu centrul gri-albăstrui, pe mucoasa obrajilor.

Nu temporizați prezentarea la spital. Tratamentul se face în condiții de izolare”, a mai spus medicul, adăugând că vaccinarea împotriva rujeolei este principala metodă de a preveni această boală.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare