Tulcea: Conducerea Colegiului ‘Spiru Haret’ spune că nu are normele de exmatriculare pentru a sancţiona o elevă violentă

Conducerea Colegiului dobrogean ‘Spiru Haret’ aşteaptă normele metodologice ale noii legi a educaţiei pentru a putea aplica pedeapsa maximă în cazul unei agresiuni înregistrate, marţi, pe holul unităţii de învăţământ, între două eleve.

Eleva care ar putea fi pedepsită prin exmatriculare conform noii legi a educaţiei ar fi împins din spate o altă elevă cu care a mai avut conflicte în trecut, iar într-o pauză părinţii minorei vătămate au sunat la 112, atunci când eleva acuzată de agresiune şi-a îndemnat victima cu un ton ridicat să spună adevărul, potrivit directorului Colegiului dobrogean ‘Spiru Haret’, Florin Anastasiu.

‘Noua lege a educaţiei prevede posibilitatea exmatriculării elevilor care, prin comportamentul lor, îngrădesc dreptul la educaţie, dar deocamdată nu este aprobată procedura disciplinară. În lipsa acesteia, vom aplica pedeapsa maximă, scăderea notei la purtare, iar în paralel va avea ore de consiliere la cabinetul psiho-pedagogic’, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Florin Anastasiu.

Potrivit acestuia, în anul şcolar precedent, tânăra acuzată de agresiune a mai avut un conflict cu colegele ei, iar ulterior a fost la ore de consiliere în cabinetul psiho-pedagogic, sensibilităţile majore ale acesteia fiind determinate în principal de mediul familial. AGERPRES / (AS – autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare