Tulpina Delta domină în SUA. Pfizer lucrează la un vaccin împotriva acestei tulpini virale

O doză de rapel Covid-19 va fi dezvoltată de Pfizer și BioNTech, care vizează varianta Delta, extrem de transmisibilă, și care este deja forma dominantă a bolii în Statele Unite, anunță CNBC.

Companiile au spus că, deși cred că o a treia doză din vaccinul lor actual are potențialul de a păstra „cele mai înalte niveluri” de protecție împotriva tuturor variantelor cunoscute în prezent, inclusiv Delta, au „rămas vigilente” și dezvoltă o versiune actualizată a vaccinului.

„După cum se vede în dovezile oferite de Ministerul Sănătății din Israel, eficacitatea vaccinului a scăzut la șase luni după vaccinare, în același timp în care varianta Delta devine varianta dominantă din țară. De aceea am spus și continuăm să credem că, pe baza totalității datelor pe care le avem până în prezent, este posibil ca o a treia doză să fie necesară în termen de 6 până la 12 luni de la vaccinarea completă”, au spus companiile într-un comunicat scris.

Studiile clinice ar putea începe încă din august, sub rezerva aprobărilor autorităților de reglementare, au declarat companiile.