Țuțuianu(PSD): Guvernăm pentru români, nu pentru funcții!

Țuțuianu

Între deținerea funcției de premier și impunerea pachetului social, PSD a ales cea de-a doua variantă., a precizat parlamentarul social-democrat Horia Țuțuianu pe pagina lui de facebook.

”Intrăm la guvernare asigurându-ne că deținem toate instrumentele guvernamentale necesare realizării principalelor măsuri din programul social, respectiv Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Sănătății, Ministerul Familiei.

Intrăm la guvernare pentru ca acele creșteri de alocații, salariu minim, pensii, să nu rămână simple promisiuni, ci să devină realitate.

Este esențial să oprim scăderea nivelului de trai, să stabilizăm situația economică, să stopăm criza sanitară.

Știu că sunt mulți cei care ne condamnă pentru această alianță, pentru că am ales să intrăm acum la guvernare însă, negocierile trebuiau încheiate, aveam nevoie urgent de un guvern cu puteri depline care să facă rectificarea bugetară și să ia rapid măsurile necesare.

Am impus
  • Creșterea pensiei minime la 1 000 lei/lună (+25%) și a punctului de pensie cu 10%. De asemenea, toți pensionarii cu pensia peste nivelul minim, dar sub 1.600 lei, vor primi un ajutor suplimentar pentru perioada de iarnă.
  • Creșterea alocațiilor copiilor la 600 de lei pentru cei sub 2 ani, la 243 lei pentru celelalte vârste (+40%) și cea de-a 13-a alocație pentru copiii cu dizabilități.
  • Creșterea salariului minim la 2 550 lei (+10,9%).

Suntem pe drumul cel bun!”, a mai transmis Țuțuianu pe facebook.