Ucraina s-a supărat pe R. Moldova pentru că nu-i mai acceptă cerealele şi spune că, la rândul ei, nu va mai importa nimic din această ţară

Ca răspuns la restricțiile impuse de Republica Moldova asupra exporturilor agricole ucrainene, guvernul de la Kiev pregătește o rezoluție prin care va interzice, la rîndul ei, importurile de mărfuri moldovenești, relatează Evropeyska Pravda. Decizia vine după ce, ieri, Ministerul Agriculturii al Republicii Moldova a anunțat introducerea unei interdicții temporare a importului de grâu, porumb, rapiță și floarea soarelui originare din Ucraina, permițând în același timp tranzitul acestora, notează inpolitics.ro.

Ministrul adjunct al Dezvoltării Economice, Comerțului și Agriculturii – Reprezentantul pentru comerț al Ucrainei, Taras Kachka, a declarat corespondentului Evropeyska Pravda despre acest lucru:
„Am informat Chișinăul că orice restricție din partea Moldovei va fi considerată un pas extrem de neprietenos și va presupune interzicerea imediată a tuturor importurilor din Moldova”, a spus oficialul.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare