UDMR: NU alegerile anticipate ne lipsesc, ci determinarea opoziției de a guverna

Kelemen Hunor

Președintele UDMR Kelemen Hunor a afirmat, pentru Adevărul, că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă ar fi trebuit să fie depusă săptămâna trecută. De asemenea, liderul UDMR a dezaprobat ideea organizării alegerilor anticipate.

„Eu aș fi vrut să fie depusă moțiunea de cenzură săptămâna trecută, nu peste două săptămâni. (…) Dacă vine premierul și trece restructurarea guvernului cu 233 de voturi, atunci nu mai există nicio șansă să depui moțiunea de cenzură. (…) Va râde toată lumea de tine că nici măcar nu ai depus acea moțiune. Și mai înseamnă că ai făcut calcule destul de stupide. (…) Nimeni nu te va crede că într-adevăr vrei să dărâmi Guvernul,”, a declarat Kelemen Hunor pentru Adevărul.

Liderul UDMR a dezaprobat ideea organizării alegerilor anticipate.

„În acest moment NU alegerile anticipate parlamentare ne lipsesc, ci determinarea, responsabilitatea opoziției de a guverna, dacă pică actualul guvern. Mai întâi opoziția trebuie să vrea cu adevărat să pice guvernul, după care, în caz de reușită, trebuie să vrea să guverneze.”, a mai spus liderul UDMR.