marți, august 9, 2022

Udrea, vizitată la închisoare de feţita ei: Lăsați mamele arestate să își țină copiii în brațe

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a anunțat că a fost vizitată de fetița sa, criticând legislația în vigoare care ”face ca un copil să îşi vadă mama aflată în detenţie doar printr-un geam numit dispozitiv de protecţie, fără să poată atinge, fără să îi poată sta în braţe, fără să poată simţi iubirea mamei, care îi lipseşte atât de mult”.

„Pentru că tot s-a aflat ”pe surse” din interiorul penitenciarului, şi chiar în timp real, că am fost vizitată de fetiţa mea, vă confirm că după aproape 4 luni şi un demers anevoios mi-am văzut în sfârşit copilul! Aş fi dorit ca Eva să fie ferită de publicarea imaginilor de la această vizită, poate pentru că eu încă sunt marcată de filmările cu Tibi Ridzi ducându-şi de mânuţe cei doi copilaşi să îşi viziteze mama, acum 6 ani. Dar, dacă tot au fost ştiri despre întâlnirea pe care am avut-o cu fetiţa mea, o să aduc în discuţii o ştire absurdă creată de prevederea legală care face ca un copil să îşi vadă mama aflată în detenţie doar printr-un geam numit “dispozitiv de protecţie”, fără să poată atinge, fără să îi poată sta în braţe, fără să poată simţi iubirea mamei, care îi lipseşte atât de mult. Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta? Prin această regulă, o mamă, condamnată eventual pentru furt din magazine sau pentru vreun abuz în serviciu, are acelaşi regim de primire a vizitelor că un criminal în serie condamnat pe viaţa. Despre ce protecţie poate fi vorba şi a cui când vorbim de întâlnirea unei mame cu copilul ei??? S-au creat momente dramatice, când copii au început să urle şi să lovească cu pumnii şi picioarele geamul care îi împiedica să ajungă la mamele lor. Dacă tot exista o camera special amenajată pentru astfel de întâlniri “mama şi copilul”, de ce nu se permit aceste vizite aici fără să fie nevoie de nenumărate avize, aprobări şi semnături ajungând până la cea a directorului penitenciarului?”, a scris Elena Udrea, pe Facebook.

Elena Udrea le cere decidenților să le permită mamelor în detenție să își poată ține copiii în brațe.

„Lăsaţi copiii să îşi poată întâlni mamele, să aibă parte, măcar în cele câteva ore pe luna în care sunt permise vizitele, de îmbrăţisarea lor, să poată sta în braţele lor să simtă iubirea şi alinarea pe care braţele şi săruturile unei mame le aduce. Şi în acelaşi timp, în acest fel ar scădea şi presiunea psihică şi suferinţa pe care o mama în detenţie le resimte tocmai din cauza despărţiri de copii, ceea ce pe unele le face violente, le împiedica se se adapteze, sau chiar le îmbolnăveşte grav. Dacă tot sunt obligată să mai stau în penitenciar, unde am ajuns printr-un abuz terifiant al unor judecători ai ICCJ, măcar să încep să fac ceva bun pentru cei de aici, condamnate sau angajaţi ANP, ba chiar pentru societate, având în vedere că ce se întâmpla într-un penitenciar afectează direct şi indirect şi societatea”, a mai precizat Udrea.

Nu degeaba România a fost sancționată în repetate rânduri de CEDO din cauza condiţiilor din penitenciare, spune Udrea.

„Că tot suntem aici, să reamintim Instanţelor că toate sancţiunile date de CEDO României din acest motiv, sancţiuni de sute de milioane de euro, se suportă din buzunarul tuturor. Revenind la cei bolnavi psihic, aceştia sunt foarte mulţi şi creează probleme imense atât celorlalţi deţinuţi, cât şi mai ales angajaţilor ANP. Sunt persoane violente, care provoacă scandaluri, bătăi, nu sunt capabili să respecte reguli, refuză să îşi ia tratamentele, iar cum într-un penitenciar nu există psihiatru şi nici personalul angajat nu are competenţe în domeniul medical şi cu atât mai puţin în tratarea bolnavilor psihici, aceştia din urmă (angajaţii) sunt traumatizaţi şi obligaţi să lucreze cu astfel de persoane. În plus, din cauza comportamentului agresiv, bolnavii pshihici sunt ţinuţi singuri în camere de 8,10 sau 12 locuri, creând astfel o aglomerare şi mai mare în spaţiile de cazare rămase. Sau dacă sunt în cameră cu persoane normale, inevitabil creează scandaluri, bătăi, sparg geamuri, se rănesc, şi astfel strică echilibrul, şi aşa fragil, din micile comunităţi, generând probleme şi stres pentru angajaţii de aici. Soluţia este simplă, astfel de cazuri trebuie duşi în spitale de psihiatrie, nu să fie trimise să-şi execute pedepsele în închisori. Însă, acest lucru înseamnă că judecătorii trebuie să dispună internarea în spitale specializate pentru a avea parte de tratament adecvat, nu încarcerarea în penitenciare”, a conchis Udrea.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner