joi, august 11, 2022

ULTIMA ORĂ / Curtea Constituțională a decis: Secţia pentru investigarea magistraţilor, cea care o anchetează şi pe fosta șefă DNA – Laura Codruța Kovesi, este constituţională

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis că Secția de investigare a magistraților este constituțională.

  • Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizarea PNL şi USR privind legea de aprobare a OUG referitoare la operaţionalizarea Secţiei de investigare a magistraţilor, stabilind că actul normativ este constituţional.

În decembrie 2018, PNL şi USR au sesizat CCR în privinţa proiectului de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 90/2018 referitoare la operaţionalizarea Secţiei de investigare a magistraţilor.

Cele două partide au identificat patru motive de neconstituţionalitate în adoptarea ordonanţei.

„Avem motive atât cu privire la modul în care a fost adoptată această OUG, precum şi modalitatea exactă în care au fost formulate textele normative din cuprinsul OUG. Am solicitat CCR să sesizeze Curtea de Justiţie a UE cu un număr de patru întrebări preliminarii, care, sperăm noi, odată trimise Curţii Europene şi Curtea Europeană pronunţându-se asupra acestor întrebări, va lămuri pentru totdeauna pe fiecare dintre noi dacă raportul MCV, rapoartele din desfăşurarea activităţii de monitorizare, control şi verificare al nostru sunt obligatorii”, explica, atunci, deputatul liberal Ioan Cupşa.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner