ULTIMĂ ORĂ/ Guvernul Cioloș a picat la vot în Parlament

Votul privind învestirea Guvernului propus de premierul desemnat Dacian Cioloş a fost unul negativ din partea parlamentarilor. Mai exact, guvernul Cioloș nu a reușit să strângă numărul suficient de voturi ca să poată primi încrederea Parlamentului.

Au fost “pentru” 88, “contra” 184 și abtineri 0.

Votul a fost secret cu bile.

Parlamentarii PNL şi UDMR nu şi-au exprimat votul, fie au fost prezenţi şi au anunţat că nu votează, fie au fost absenţi din sală.

Pentru ca Executivul să fie învestit era nevoie de 234 de voturi favorabile.

Înainte de votul final din Parlament, deputatul AUR George Simion a declarat că nominalizarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de premier a fost o pierdere de timp, considerând că preşedintele Klaus Iohannis este vinovat pentru această criză politică, şi a făcut un apel la parlamentari să „se pună la masă” şi să găsească o soluţie împreună, „după ce ne jucăm cu bilele pe aici şi trecem peste jocul acesta absurd”.

“Am pierdut 10 zile cu această nominalizare, Klaus Iohannis şi-a pierdut joc de întreaga ţară şi pentru asta Klaus Iohannis trebuie să plătească. Probabil Klaus Iohannis consideră că îşi poate bate joc de cei de la USR, de votanţii USR, şi să facă cumva să le forţeze mâna ca să-l voteze pe Florin Cîţu (…). Klaus Iohannis nu o să mai fie votat de populaţie acum, dacă ar avea loc alegeri sau un eventual referendum. Aşa că fiţi demni, fiţi conştienţi de faptul că reprezentaţi populaţiei României şi haideţi împreună să găsim soluţii şi astăzi, după ce ne jucăm cu bilele pe aici, să ne punem la aceeaşi masă şi să găsim o soluţie. În curând, dacă PNL-ul va merge pe mâna lui Klaus Iohannis, se va rupe şi nu ştiu cine va mai intra în Parlament. De asta, pentru a preveni actuala criză (…), haideţi să trecem repede peste număratul bilelor şi peste jocul ăsta absurd şi să dăm ţării o guvernare”, a afirmat Simion la prezentarea programului şi a listei de guvernare