ULTIMA ORĂ / Iohannis nu se vede suspendat

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, la Palatul Cotroceni, că nu va exista o suspendare a sa din funcţie, aşa cum au declarat unii social-democraţi, „doar ca să pară mai interesanţi  la televizor”, pentru că el respectă Constituţia şi nu a încălcat  cu nimic legea fundamentală.

„Cred că se grăbesc un pic pesediştii. Eu nici nu am afirmat în vreun fel ce voi face în perioada imediat următoare. (…) Unii politicieni s-au grăbit să dea în spaţiul public cu suspendarea. Nu va exista nicio suspendare, fiindcă nu există temei pentru suspendare. Iar dacă unii psd-işti se trezesc vorbind de suspendare doar aşa, să pară mai interesanţi la televizor, este problema dumnealor”, a afirmat preşedintele Iohannis.

iohannis-kovesi
sursa foto: cotidianul.ro

El a anunţat că a citit motivarea deciziei CCR în cazul procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar mai „are un pic de citit”.

„Am citit motivarea deciziei Curţii. Ca să nu apară, aşa, o confuzie în spaţiul public: am spus de prima dată când m-aţi întrebat că voi citi această motivare până o înţeleg foarte bine. Deci, mai avem un pic de citit. Însă, citind această motivare, au apărut câteva chestiuni care m-au făcut să evaluez demersul într-o nouă lumină. În această etapă, recunosc că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări, dar o aprofundare ulterioară ne duce mai aproape de adevăr”, a spus Iohannis.

  • Klaus Iohannis a precizat că România are nevoie de lupta anticorupţie, şi că aceasta „trebuie dusă cu toată fermitatea” şi a acuzat PSD că „încearcă de o bună vreme să amputeze puterile preşedintelui”.