ULTIMA ORA / PSD şi ALDE îl susţin pe Mugur Isărescu pentru funcţia de guvernator al BNR

Isarescu

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE îl susţine pe Mugur Isărescu pentru funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a României, au anunţat luni, la finalul unei şedinţe, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă şi liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Am vrut avem o abordare foarte corectă şi acest lucru se reflectă în numărul de locuri pe care îl are fiecare grup în Parlamentul României. Da, susţinerea estepentru Mugur Isărescu. În acelaşi timpPartidul Social Democrat va avea postul de prim-viceguvernator, viceguvernator, şi un post în executiv”, a precizat Viorica Dăncilă.

Aceasta a mai anunţat că PSD îi susţine pe Florin Georgescu şi Leonar Badea pentru funcţiile de viceguvernator şi un post în conducerea executivă a instituţiei.

Călin Popescu-Tăriceanu a precizat, la rândul său, că ALDE şi coaliţia în ansamblu îl va susţine pe Mugur Isărescu pentru şefia BNR. De asemenea, a adăuigat el, ALDE îl susţine pe Dan Radu Ruşanu pentru un post în Consiliul de Administraţie al BNR, dacăobţine votul, dar neexecutiv.