ULTIMA ORĂ / Teodorovici, la Europa Liberă: Îmi depun candidatura pentru funcția de președinte al PSD, NU pe o moțiune; Munca mea nu o poate lua nici Ciolacu, nici Stănescu!

Senatorul Eugen Teodorovici a declarat pentru Europa Liberă că mâine își va depune candidatura pentru funcția de președinte PSD, dar fără să depună și lista pentru celelalte funcții.

  • „Vreau să propun o alternativă pentru ca acest partid să revină ca scor politic la ce era în anii trecuți. Să fie un partid modern, european, național și un partid civil. Munca mea nu o poate lua nici Ciolacu, nici Stănescu”, a susținut fostul ministru de Finanțe, conform sursei citate.

„O competiție la Congresul din 22 august se poate face strict pe Statutul actual al partidului, care prevede participare individuală. Voi depune candidatura pentru funcția de președinte al PSD și nu pe o moțiune, care nu este prevăzută astăzi în Statut. Am auzit niște voci pe la colțuri, niște voci de tractoriști, care nu cunosc nici legile țării, nici statutul. Ei vor să modifice legile țării când nu sunt în stare să respecte propria lege a partidului. Aceste voci spun că la primul punct în Congres se va vota modificarea Statutului, candidatura să se facă pe moțiune, iar la punctul al doilea să fie dezbătută moțiunea respectivă”, a susținut senatorul PSD.

Fostul ministru de Finanțe, care a fost și președinte executiv al PSD, a precizat că în cazul în care se va respinge candidatura sa pentru funcția de președinte se va adresa instanței pentru a se stabili cine are dreptate: el care a depus dosarul pe Statutul actual sau Marcel Ciolacu care depune un dosar pe moțiune.

Teodorovici nu a dorit să spună ce organizații îl susțin în acest demers. Cei din tabăra lui Marcel Ciolacu afirmă că senatorul PSD nu a găsit 16 nume pentru a completa o moțiune la Congres.

„Pot să fie efecte secundare negative pentru partid. Atunci când există o acțiune în instanță care contestă actuala conducere e posibil să fie probleme cu înregistrarea candidaților PSD pentru locale, fie trimiterea banilor către partid de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru campaniile care urmează până instanța nu va soluționa problema. Eu sunt mulțumit când se va pronunța instanța, chiar dacă trec doi-trei ani, voi arăta că actuala conducere dorește răul acestui partid”, a fost avertismentul lansat de Eugen Teodorovici.

ciolacu haisamEl l-a criticat direct pe Marcel Ciolacu pe care l-a caracterizat ca fiind „duplicitar”, „un om slab care nu poate să fie liderul PSD”, „un om care a învățat șmecherii de la Hayssam”, un „om care nu comunică în exteriorul sau interiorul țării”.

Mențiunea legată de Omar Hayssam se referă la fotografia de acum aproape 20 de ani în care Marcel Ciolacu apare la o partidă de vânătoare alături de Omar Hayssam, condamnat pentru terorism în cazul celor trei jurnaliști răpiți în Irak.

  • PSD, un an fără Dragnea. Foștii colegi se dezic de el, dar îl și regretă. De la ”a fost un lider puternic” la ”un dezastru”

O altă acuză adusă de Eugen Teodorovici la adresa lui Marcel Ciolacu este că președintele interimar al PSD a blocat aparițiile în mass-media ale senatorului după ce acesta și-a anunțat intenția de a candida la Congres.

„Nu am un război cu domnul Ciolacu, nu se poate ridica la nivelul necesar pentru ca cineva să aibă un război cu domnia sa. Fuge de competiție. A decis blocarea mea în ceea ce înseamnă media în România, eu apăream în spațiul public pentru a mă lupta cu măgăriile făcute de Guvernul liberal sau cu domnul președinte Iohannis. Eu nu mă luptam cu domnul Ciolacu în spațiul public și atunci, nu înțeleg de ce am fost blocat în spațiul media. De când mi-am lansat candidatura, am și confirmări de la televiziuni că am fost blocat. E modul de a înțelege o competiție a domnului Ciolacu”, este poziția exprimată de Eugen Teodorovici în lupta sa pentru putere în PSD cu Marcel Ciolacu.

Teodorovici a adăugat că este conștient că atitudinea sa poate duce la excluderea sa din partid după Congres.

„Vreau să propun o alternativă pentru ca acest partid să revină ca scor politic la ce era în anii trecuți. Să fie un partid modern, european, național și un partid civil. Munca mea nu o poate lua nici Ciolacu, nici Stănescu”, a susținut fostul ministru de Finanțe.

Senatorul a intenționat să dea PSD în judecată și anul trecut când, după debarcarea Vioricăi Dăncilă din funcția de președinte PSD, a considerat că trebuia să preia conducerea interimară deoarece era președinte executiv. Organizațiile județene l-au votat însă într-un Comitet Executiv pe Marcel Ciolacu ca președinte interimar al PSD.

Congresul din 22 august reprezintă a doua tentativă de a se alege o echipă legitimă în fruntea partidului, după ce Congresul din februarie a fost amânat din cauza tensiunilor interne și izbucnirii epidemiei de coronavirus.

Sursa: romania.europalibera.org

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare