Ultimele zile de înscrieri în Programul de Internship al Guvernului

În această perioadă, echipa de organizare a Programului de Internship al Guvernului, coordonată de secretarul de stat Oana Pintilei, s-a întâlnit cu studenți ai Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și ai Academiei de Studii Economice.

Întâlnirile vor continua atât în universități din București, cât și în cele din alte mari centre universitare din țară, ținând cont de faptul că pană pe data de 14 mai se mai pot face înscrieri.

Internship GuvernOrganizatorii programului guvernamental au prezentat studenților de la SNSPA și ASE Programul de Internship și i-au încurajat să aplice pentru unul din cele 200 de locuri disponibile în această ediție, în Guvern, ministere, instituții și autorități publice. Înscrierile au început în data de 19 aprilie și vor continua până pe 14 mai, iar programul de stagiu se va desfășura în perioada 16 iulie -14 septembrie 2018.

Stagiul de practică este un bun prilej pentru studenți și tineri absolvenți să cunoască modul de lucru al administrației publice centrale și să pună în practică cunoștințele dobândite în anii de studii. Internii vor primi, pe perioada stagiului de practică, o bursă lunară de 1.000 de lei, iar la finalul perioadei de internship, un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

În cursul zilei de azi, 4 mai, echipa de organizare a Programului de Internship al Guvernului va avea discuții cu studenți ai Universității București și ai Universității Politehnice București, iar săptămâna viitoare discuțiile vor continua în centrele universitare din Iași, Cluj și Timișoara.

Informații suplimentare:

Internship GuvProgramul este destinat tinerilor români cu vârsta maximă de 25 de ani la începerea stagiului de practică, studenţi sau absolvenţi ai unei universităţi din România ori din afara ţării.

Înscrierile se fac online, iar formularul de înscriere este disponibil la adresa http://internship.gov.ro/register.

Programul Oficial de Internship al Guvernului României a debutat în anul 2013, cu 25 de tineri care au făcut stagii de practică în structurile din Palatul Victoria. În 2014, Programul a fost extins la nivelul ministerelor și departamentelor conduse de miniștri și miniștri-delegați, cu participarea a peste 150 de tineri. În anul 2015, au fost 300 de interni în instituțiile publice aflate în subordinea ministerelor, în 2016 au fost 200 de stagiari în Guvern, ministere, instituții publice, iar anul trecut, 100 de tineri au urmat acest program. Astfel, de la debut, 782 de tineri au absolvit cu succes și fac parte din rețeaua de alumni a Programului.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare