Un angajat al Ambasadei Ruse la Chișinău, declarat persona non grata ca răspuns la deschiderea secțiilor de vot în Transnistria

Încă un angajat al Ambasadei Rusiei la Chișinău a fost declarat persona non grata pe teritoriul R. Moldova și urmează să părăsească statul nostru. Anunțul a fost făcut de Ministerul de Externe, care l-a anunțat despre decizia în cauză pe ambasadorul Oleg Vasnețov. Măsura a fost luată drept răspuns la deschiderea de către Rusia a șase secții de votare în Transnistria, transmite Deschide.md

Ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova contrar poziției autorităților moldovenești. În acest context, ambasadorului Federației Ruse i-a fost înmînată nota prin care un colaborator al Ambasadei a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara” se notează în comunicatul MAE.

Amintim că Rusia a deschis șase secții de votare în stânga Nistrului la alegerile prezidențiale din weekend-ul trecut. Acestea au activat în orașele Tighina, Tiraspol, Rîbnița și Grigoriopol.

 

Ultima dată când R. Moldova a expulzat diplomați ruși a fost la sfârșitul lunii iulie 2023. Atunci, Guvernul a anunțat despre faptul că numărul diplomaților acreditați și angajaților „tehnico-administrativi” care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost redus de la peste 80 de persoane la 25. Decizia Chișinăului a venit atunci ca urmare a numeroaselor acțiuni neprietenoase față de Republica Moldova, care nu au legătură cu mandatul diplomatic, precum și tentativelor de destabilizare a situație interne din statul nostru.

SURSA: Deschide.md

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare