Un bărbat de 46 de ani, ucis în bătaie de doi adolescenţi, iar trecătorii se uitau şi filmau în loc să intervină; este incredibil în ce hal de pasivitate a ajuns societatea românească, acuză jurnalista de investigaţii Iosefina Pascal

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a atras atenția asupra unor fenomene extrem de grave din societatea românească, aflate pe un trend ascendent îngrijorător. Jurnalista a prezentat cazuri de violență juvenilă și a acuzat societatea civilă de pasivitate și indiferență în fața unor adevărate atrocități, scrie solidnews.ro.

„Aseară, în București, în apropierea Parcului Crângași, un bărbat de 46 de ani a fost ucis în bătaie de doi tineri (unul de 16 ani și unul de 20 de ani). Bărbatul intervenise să apere o fată de agresiunea celor doi indivizi, astăzi criminali. După ce i-a pus pe fugă inițial pe cei doi golani, aceștia s-au întors la scurt timp, înarmați cu pari rupți dintr-un gard pe care l-au distrus. Incidentul poate fi privit din două perspective: pe de o parte se poate observa soarta tragică a unui bărbat a cărui singură „greșeală” a fost decizia de a fi om, solidar și curajos, sărind în apărarea unei fete aflate în pericol, iar pe de altă parte este planul trecătorilor care filmau liniștiți scenele de o brutalitate extremă, bărbatul fiind lovit cu bestialitate, în repetate rânduri, de doi tineri nebuni de furie. Este incredibil cum niciun șofer dintre cei care au trecut prin zonă nu s-a sinchisit să ia măsuri, să claxoneze sau să-i sperie pe cei doi indivizi. Această pasivitate demonstrează încă o dată că România nu are dezvoltați anticorpii necesari pentru a se apăra de astfel de brutalități.

Îngrijorător în acest caz este că vârstele agresorilor erau de 16, respectiv 20 de ani. Și mai îngrijorător pentru societatea românească este că, de la vârste extrem de mici, copiii se droghează, poartă arme albe la ei și manifestă comportamente deviante în comunitățile de care aparțin. În acest context, societatea pare amorțită și indiferentă în fața autodistrugerii tinerelor generații, ce se presupune că vor fi motorul țării în următoarele decenii. Mai există un fenomen grav, și anume implicarea copiilor în fel de fel de infracțiuni, tocmai pentru că aceștia nu răspund în fața legii.

Tot foarte recent, zilele trecute, Curtea de Apel Ploieşti a decis scoaterea din arest preventiv a celor trei fraţi, membri ai lumii interlope, inculpaţi în dosarul uciderii unui bărbat într-un hotel din Padina. Odată ajunși acasă, familia le-a organizat o mega-petrecere, în condiții de dezmăț total. În timpul petrecerii, un participant la petrecere sau membru al personalului auxiliar al familiei a decedat, posibil din cauza consumului excesiv de alcool. Prin această măsură absurdă a autorităților se transmite mesajul că e liber la crime și infracțiuni grave, că se „scapă” cu un simplu arest la domiciliu. Condițiile arestului la domiciliu ar trebui redefinite foarte clar, pentru că, practic, ceea ce au făcut cei trei interlopi eliberați reprezintă o încălcare a legii, tocmai pentru că, prin petrecerea organizată acasă, ei s-au regăsit într-un context similar cu cel în care au săvârșit crima de la Padina.

Pare că oamenii cinstiți trebuie să se obișnuiască cu ideea că trăiesc în țara în care pedofilii sunt protejați și criminalii lăsați în libertate. Pe fondul unor astfel de măsuri aberante și ambigue, dar și din cauza dependenței de telefoane și din cauza conținuturilor nepotrivite ce le apar copiilor pe rețelele de socializare, crește rata criminalității și a violenței juvenile”, notează solidnews.ro.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare