Un deputat îl acuză pe Iohannis că a încercat să arunce pe umerii Guvernului tragedia din Caracal – și nu STS-ului, cel subordonat chiar Președintelui

beatrice tudor iohannis

Deputatul PSD Beatrice Tudor a lansat, pe pagina sa de facebook, o serie de atacuri la adresa lui Iohannis, acuzându-l pe Președinte că a încercat să ”arunce pe umerii Guvernului tragedia din Caracal – și nu STS-ului, cel subordonat chiar Președintelui României.”

  • Mai mult decât atât, conform deputatei, Iohannis doar a mimat o preocupare privind tragedia de la Caracal.

Acesta ”și-a întrerupt vacanța ca să susțină declarații de presă prin care să spună mai nimic concret”, după care ”a plecat iarăși la mare, nu s-a închis în birou să vadă ce este de făcut cu STS-ul, nu a chemat consilierii ca să vadă ce este de făcut pentru ca românii care sună la 112 să poată fi identificați cu precizie în caz de alarmă.”, a mai precizat Beatrice Tudor în postare.

”Klaus Iohannis, sau cum să mimezi preocuparea din vacanță.

Președintele României și-a întrerupt vacanța ca să susțină declarații de presă prin care să spună mai nimic concret, adică nimic altceva decât să încerce să arunce pe umerii Guvernului tragedia din Caracal. Nu știu în ce măsură este Guvernul autorul moral al crimei, cât este STS-ul, cel subordonat chiar Președintelui României.

Dar altceva vreau să subliniez.

Klaus Iohannis s-a întors de la mare, a susținut declarațiile de presă inutile, apoi… a plecat iarăși la mare, nu s-a închis în birou să vadă ce este de făcut cu STS-ul, nu a chemat consilierii ca să vadă ce este de făcut pentru ca românii care sună la 112 să poată fi identificați cu precizie în caz de alarmă. S-a urcat înapoi în mașină și s-a dus iarăși la mare, bucuros, probabil, că a mai bifat o acțiune de campanie și “i-a zis-o PSD-ului și lui Dăncilă”.

În aceeași postare, Beatrice Tudor explică fondul problemei de la Caracal, arătând că ceea ce a declarat și acuzat Președintele Iohannis – nu are nicio legătură cu tragedia.

Beatrice Tudor PSD deputat”Bun, deci ne-am lămurit despre interesul real al Președintelui pentru temă. Acum să încercăm să intrăm pe fond:

– Modificarea legislației penale nu are nicio legătură cu tragedia din Caracal. Premierul Dăncilă a anunțat deja, în repetate rânduri, că a înțeles și va respecta decizia cetățenilor români, exprimată în urma referendumului din mai. Doar un om politic precum Iohannis (țineți minte declarația despre nevoia să moară oameni în Colectiv pentru demisia lui Ponta?) poate să facă această legătură, inexistentă.
– Legislația penală, oricum ar fi fost ea modificată în ultimul timp, și este mult de dezbătut, nu a facilitat cu nimic această tragedie. Cu nimic! Se pot abroga legile penale, se poate face tot ce a indicat Klaus Iohannis, dar asta nu înseamnă că de azi, de mâine, un român care o să sune la 112 din casa criminalului, o să fie găsit de către STS. Pentru asta ce soluție are Klaus Iohannis?!
– Ce sens are să ameninți Guvernul în condițiile în care țara arde, în condițiile în care românii se simt, pe bună dreptate, în nesinguranță? Dacă aruncă țara în instabilitate, în haos instituțional, oare o să fie mai multă sau mai puțină siguranță pe străzi? Oare infractorii, violenți sau nu, o să se simtă mai încurajați sau mai descurajați, știind că nu se află nimeni la comandă? Deci, ce vrea mai exact candidatul Klaus Iohannis, când face asemenea declarații?

Haideți să traducem împreună, de fapt, declarațiile Președintelui Iohannis:

“Știu că STS este principalul vinovat, dar nu pot să spun asta, pentru că ar trebui să-mi asum și eu parte din vină. Așa că mă fac că asta e doar parte din problemă și zic că voi discuta în CSAT, unde discuțiile sunt oricum confidențiale, iar ce va ieși din CSAT nu poate fi făcut public niciodată. Știu că procurorul care a decis în mod aberant să se piardă 3 ore în fața porții criminalului este și el responsabil din punct de vedere moral, dar nu pot să spun asta, de frică să nu-și ia internauții like-ul înapoi, așa că mai bine să o bag pe aia cu Guvernul care modifică legile penale și care astfel, duce la moartea oamenilor, pentru că sună bine și o să mă preia știrile și așa fac și campanie anti-PSD, îi apăr și pe ai mei și pot să mă întorc liniștit la mare.”, a transmis pe facebook deputatul.

  • ”Bine că e vară și nu a avut ce palton să arunce președintele în timpul declarațiilor de presă…”, a conchis ironică Beatrice Tudor.