Un deputat USR DENUNȚĂ la CSM protocoalele SRI. Ce urmărește, de fapt

Deputatul USR Lucian Daniel Stanciu Viziteu a anunțat vineri că denunță la CSM protocoalele dintre SRI și Parchetul General și vrea să afle dacă a fost sau nu justiția afectată de acestea.

„Astăzi SRI a publicat protocolul încheiat cu Parchetul General în 2009. Vor urma în spaţiul public multe păreri, interpretări, analize peste analize, comentarii la comentarii şi multe apăsări de tastatură.

Unii vor zice că nu e nicio problemă în aceste protocoale. Alţii vor găsi tot felul de date din care să scoată faptul că justiţia nu a fost independent, ci controlată până la ultima virgulă. Adevărul însă nu poate fi stabilit de niciun părerist. Fie el profesionist sau unul de ocazie.  Singura instituţie ce poate spune dacă independenţa justiţiei a fost încălcată prin semnarea acestor protocoale şi modul în care ele au fost aplicate este Consiliul Superior al Magistraturii. Acest atribut al CSM este dat de Constituţia România care, la articolul 134, alineatul 4 specifică: „Consiliul Superior al Magistraturii îndeplineşte şi alte atribuţii stabilite prin legea sa organică, în realizarea rolului său de garant al independenţei justiţiei”.

Ca să aflăm cu toţi cât de afectată a fost sau nu justiţia prin aceste protocoale am sesizat astăzi CSM pentru a da un răspuns în acest sens. Până la emiterea concluziei CSM este de preferat ca toţi păreriştii să se abţină în a emite ”adevăruri”. Nu de alta dar astfel de concluzii neprofesioniste nu fac altceva decât să alimenteze spaţiul public cu tot felul de idei care nu au în spate nicio bază legală. Chiar astfel de opinii şi păreri acuzatoare pot duce la afectarea independenţei justiţiei”, a spus Lucian Viziteu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare