Un fost ministru al Muncii acuză dur Guvernul Cîțu: Au schimbat Avocatul Poporului să blocheze majorarea alocațiilor pentru copii

lia olguta vasilescu

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, aduce acuzații grave la adresa guvernului condus de Florin Cîțu. Vasilescu a declarat, în emisiunea ”100%” de la Realitatea Plus, că liberalii nu își respectă propriul program de guvernare și că au demis-o pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului pentru că aceasta era singura care putea ataca OUG care blochează majorările alocațiilor și a pensiilor.

”Trebuie să-l contrazicem pe premier, el spune că inițial a fost o creștere de 20% a alocațiilor. Nu, inițial a fost un proiect de lege care prevedea dublarea alocațiilor și a trecut prin Parlament.

Acum aflăm că nu vor crește de la 1 iulie. E a doua oară când nu respectă legea și, mai mult, Ordonanța lor de Urgență. Este foarte clar că nu vor da nici acei 20% din ianuarie. Este aceeași păcăleală cum a fost și la pensii. Au spus în campanie că vor crește punctul de pensie cu 40%.

Cred că din această cauză au și schimbat Avocatul Poporului. Singurul care putea ataca OUG era Avocatul Poporului”, a spus Lia Olguța Vasileascu, la Realitatea PLUS.

Fostul ministru al Muncii a adăugat că PSD a majorat pensiile cu 60%, la pensia minimă fiind o majorare de 78%.