Un oficial polonez ia apărarea protestului fermierilor olandezi: Deschiderea focului asupra tractoarelor celor care protestează, consideraţi aproape „terorişti”, reprezintă un nou „nivel atins de democrația occidentală”, spune directorul Institutului de Agricultură din Polonia, Monika Przeworska

Fermierii olandezi sunt împușcați și etichetați „teroriști” pur și simplu pentru că au protestat pașnic împotriva politicilor care îi vor falimenta, spune directorul Institutului de Agricultură din Polonia, Monika Przeworska, scrie r3media.ro.

Guvernul olandez, care își urmărește politica de climă și mediu de reducere a emisiilor de azot, stoarce producția agricolă cu obiective agricole pe care fermierii susțin că sunt imposibil de îndeplinit. Aceste măsuri vin pe lângă alte politici care au afectat sectorul, cum ar fi interzicerea creșterii animalelor.

Potrivit Monikăi Przeworska, directorul Institutului de Agricultură din Polonia, Polonia trebuie să țină seama cu atenție de ceea ce se întâmplă în Occident. Ea susține că polonezii trebuie să fie conștienți de faptul că ceea ce se întâmplă în Occident este adesea transferat ulterior spre est ca politică oficială a UE. Przeworska a declarat radiodifuzorului catolic polonez Radio Maryja că guvernul olandez tratează fermierii ca pe „terorişti”.

Rapoartele de la proteste par să confirme acest lucru, deoarece imaginile arată că sunt trase focuri în direcția tractoarelor. Într-un tweet, Przeworska și-a exprimat furia față de tratarea fermierilor olandezi.

„Deschiderea focului asupra tractoarelor fermierilor care protestează în Țările de Jos reprezintă un nou nivel atins de democrația occidentală”, a postat ea.

Șeful Institutului de Agricultură susține că merită să vedem ce se întâmplă cu agricultura poloneză. Pe de o parte, ca urmare a războiului din Ucraina, se vorbește despre consolidarea securității alimentare și fermierii sunt hotărâți să crească producția în ciuda creșterii costurilor. Cu toate acestea, în același timp, există o tendință de reducere a producției din motive de mediu și climat, „Green Deal” al UE adâncind criza în producția și procesarea alimentelor.

Politicile neprietenoase ale guvernului olandez față de fermieri pot izvorî din lipsa de terenuri pentru construcția de locuințe, infrastructură și industrie. Acum, guvernul susține că pământul pe care fermierii îl dețin este necesar pentru alte lucruri.

Politicile de protecție a climei sunt un instrument util pentru guvernul olandez pentru a crea un pretext pentru reducerea dimensiunii sectorului agricol al țării. Se estimează că 30% dintre fermieri își vor pierde mijloacele de existență, dar asta nu va fi sfârșitul. Guvernul olandez pare să creadă că agricultura nu este esențială și că alimentele pot fi importate din străinătate. Tocmai această atitudine a dat naștere protestelor în masă, inclusiv blocajele centrelor de distribuție, care, la rândul lor, au dus la lipsuri în magazine – toate pentru a demonstra publicului ce se poate întâmpla atunci când nu există un furnizor local de alimente.

Luni, fermierii au blocat 20 de centre de distribuție și autostrăzi. Drept urmare, marți au existat rafturi goale în magazine, conform Remix News.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare