Un rus a fost ucis de un rechin în Egipt

Un rus a fost ucis joi de un rechin în largul oraşului egiptean Hurghada, la Marea Roşie, au raportat autorităţile, notează AFP, scrie Agerpres.

„Atacul unui rechin împotriva unui bărbat (…) a dus la decesul acestuia”, a declarat pe Facebook Ministerul egiptean al Mediului, fără a oferi alte detalii.

Presa rusă a indicat că victima era un rus în vârstă de aproximativ douăzeci de ani.

Consulul general rus Viktor Voropaiev a declarat agenţiei oficiale de presă ruse TASS că autorităţile egiptene au confirmat decesul unui cetăţean rus născut în 1999.

„Victima nu era un turist, ci un rezident permanent al Egiptului”, a spus el agenţiei.

Într-o înregistrare difuzată pe reţelele de socializare şi prezentată ca arătând incidentul, o persoană pare să se chinuie să scape de un rechin.

Ministerul egiptean al Mediului a informat că rechinul a fost capturat, iar examinarea acestuia a scos la iveală „un comportament anormal (…) care a provocat incidentul”.

Acesta a adăugat că înotul şi jocurile nautice vor fi suspendate timp de două zile cu începere de vineri.

Marea Roşie este o destinaţie turistică importantă în Egipt. Rechinii nu sunt neobişnuiţi acolo, dar foarte rar atacă înotătorii dacă nu depăşesc limitele autorizate.

În iulie 2022, două turiste, o austriacă şi o româncă, au fost ucise de un rechin în apropiere de Hurghada.

În 2018, un turist ceh a fost ucis de un rechin în largul unei plaje egiptene în Marea Roşie, precum şi un german în 2015 şi o germancă în 2010.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare