Universitatea Bucureşti şi Politehnica, în Asociaţia Măgurele Science Park

marian_petrache

Universitatea din București și Politehnica București au devenit membre în Asociația Măgurele Science Park. Cele două prestigioase instituții sunt primele care măresc echipa de decizie pentru cel mai ambițios proiect științific din țară.  Consiliul Județean Ilfov, Primăria Măgurele și Institutul Național de Fizică, membri fondatori ai asociației, alături de Universitatea București și Universitatea Politehnică, se vor implica direct în dezvoltarea proiectului.

„Măgurele Science Park  este cel mai îndrăzneț proiect al Consiliului Județean, care va pune Ilfovul pe harta lumii în ceea ce privește economia inovativă. Este vorba despre o platformă de transfer tehnologic care va face legătura dintre cercetare și inovare cu mediul de business. Mai exact – MSP va fi un complex de afaceri, care va cuprinde spații de birouri, spații de proiectare și producție, un centru de excelență în sănătate cu accent pe cancer și boli cardio-vasculare, un centru de conferințe și chiar și un muzeu al viitorului”, potrivit comunicatului transmis de CJ Ilfov.

Președintele Consilului Județean Ilfov, Marian Petrache, a anunţat într-o săptămână Măgurele Science Park  va obţine titlu de parc ştiinţific.

,,În cel mult 7-8 zile scoatem la licitație proiectarea pentru prima fază a parcului științific, pentru cele 5 hectare care vor intra în construcție. Și, tot într-o săptămână, obținem titlul de parc științific”, a declarat Marian Petrache.

Mircea Dumitru, rectorul Universității București, a subliniat însemnătatea acestei asocieri. ,,Este un moment foarte important pentru istoria zonei noastre și pentru viitorul destul de apropiat”, a declarat Mircea Dumitru.

La rândul său  Mihnea Costoiu, rectorul Universitatea Politehnică București a declarat că Bucureștiul și Ilfovul să-și dea mâna.

,,Este capital să putem aduce știința în bunăstarea fiecăruia dintre noi. Insist asupra ideii ca Bucureștiul și Ilfovul să-și dea mâna. Avem universități foarte bune, institute de cercetare foarte bune și am putea vorbi cu adevărat de o forță. Determinarea noastră este foarte mare. Așteptăm cu încredere și municipiul București și sectoarele. Este un proiect mult prea important pentru această țară și pentru Europa”, a declarat Mihnea Costoiu.

În acest proiect vor lucra cercetători de top din lume, medici, ingineri, imagiști, oameni de afaceri. Și, ca să dezvolte apetitul celor care se gândesc să facă pasul spre această echipă, începând din septembrie, oamenii de știință de la “Laserul de la Măgurele” și de la Institutul de Fizică Nucleară organizează lecții de informare pentru oricine este interesat de domeniu.