Universităţile străine caută studenţi români. Cel mai mare eveniment educaţional din Europa de Sud și de Est, la Sala Palatului

Universităţile străine sunt la Bucureşti, la Sala Palatului, în căutare de viitori studenţi. După ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu oricine îşi mai permite taxele de acolo. Aşa că devin din ce în ce mai atractive universităţile din ţările nordice sau cele din vestul Europei. Pe durata târgului tinerii pot beneficia şi de consiliere educaţională şi orientare în carieră, dar pot participa şi la ateliere practice şi sesiuni de discuţii.

Chiar dacă Olanda are dificultăţi în a le asigura cazare studenţilor din cauza numărului mare de cereri, pentru mulţi dintre liceenii din România, Ţara Lalelelor rămâne prima opţiune când vine vorba de studii peste graniţă. Asta pentru că taxele de şcolarizare la universităţile din Marea Britanie au crescut chiar şi de trei ori faţă de anii anteriori Brexit.

Dar, din urmă vin puternic cu oferte Danemarca şi Belgia. Din postura de studentă la University of Southern Danemark, Alexandra le vorbeşte tinerilor români despre ce presupune studenţia într-o ţară nordică.

Alexandra Leu, student ambasador: Universitatea este complet gratuită. Pe lângă acest fapt, dacă lucrăm minim 40 de ore pe lună, asta înseamnă un minim de 10 ore pe săptămână, avem posibilitatea de a primi bursă. Bursă plus salariu, suntem independenţi financiar din anul I.

La târg sunt prezente și foarte multe universități românești. Un interes mare pare să-l stârnească Universitatea de Arhitectură Ion Mincu din

Târgul este deschis şi mâine la Sala Palatului.

Sursa: Știrile TVR

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare