marți, august 9, 2022

USR a inițiat un proiect de lege pentru creșterea siguranței rutiere

Deputatul USR Cristian Ichim a depus un proiect de lege pentru modificarea și adaptarea legislației de funcționare a școlilor auto astfel încât să avem șoferi mai bine pregătiți și mai responsabili în trafic.

„Pregătirea teoretică și practică pentru viitorii conducători auto în școlile de șoferi este la fel de importantă ca educația primită acasă. Sunt modificări pe care le vedem aplicate deja în majoritatea țărilor UE și care urmăresc să creeze siguranță pentru cursanți și pentru școlile de șoferi și să descurajeze corupția”, susține deputatul USR Cristian Ichim.

Proiectul – care îi are drept coinițiatori pe senatorul USR Anca Dragu și pe deputatul PNL Ioan Cupșa – modifică și completează Ordonanța de Urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și urmărește să consolideze siguranța rutieră.

Concret, proiectul prevede:

– eliminarea timpilor foarte mari de așteptare de la promovarea examenului teoretic până la participarea la examenul practic pentru obținerea permisului de conducere;

– obligația ca instructorii să participe la examenul susținut de către un candidat pentru obținerea permisului de conducere auto, având un rol în cadrul comisiei de examinare;

– posibilitatea candidaților de a participa la examenele teoretice și practice oriunde în țară.

Necesitatea proiectului vine din faptul că tinerii, principala categorie care dă examenul pentru obținerea unui permis de conducere auto, sunt într-o continuă mișcare în căutarea unui loc de muncă mai bun, dar și pentru continuarea studiilor la facultățile cele mai bune din țară.

Deputatul USR Cristian Ichim face apel către toți parlamentarii să susțină proiectul, reamintind faptul că siguranța rutieră nu are culoare politică: „Cu toții ne dorim să vedem mai multă responsabilitate la volan și ca România să nu mai fie fruntașă la nivel european la numărul accidentelor mortale”.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner