USR anunță referendum intern pentru europarlamentare: Lista e deschisă pentru „orice cetăţean”

Candidaţii Uniunii Salvaţi România la europarlamentare vor fi aleşi în urma unui referendum intern, a anunţat preşedintele formaţiunii, Dan Barna. El a precizat că orice cetăţean se poate înscrie în această competiţie.

„USR are un mecanism în ceea ce priveşte europarlamentarele diferit de orice a fost în politica românească de până acum. Este, cumva, un festival al democraţiei, în care locurile de europarlamentar de pe liste vor fi decise de membrii partidului prin referendum intern. Practic, oricine din partid poate să se înscrie să candideze şi în măsura în care convinge membrii va fi mai sus pe liste şi va fi pe lista de locuri eligibile de europarlamentare, orice cetăţean care îşi doreşte să aibă o şansă să devină europarlamentar, poate să se înscrie în USR şi să participe la acest referendum intern.”, a declarat Dan Barna, la Alba Iulia.

USRBarna a dat asigurări că procedura de selecţie va fi una transparentă.

Preşedintele USR a menţionat că nu va candida la alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor:

„Nu voi candida. Am fost numit de către colegii mei să mă ocup de managementul partidului. USR e în etapa de construire şi dezvoltare şi mi se pare important ca cel puţin pentru următoarea perioadă să-mi aloc energia stabilizării şi creşterii partidului”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare