USR: Atacul informatic asupra spitalelor din România este o consecinţă a superficialităţii cu care PSD şi PNL tratează digitalizarea

România are 5 mari instituţii care se ocupă de digitalizare şi siguranţa datelor şi cu toate acestea spitalele au fost blocate, astăzi, după un atac cibernetic. Deputatul USR Radu Miruţă, membru în Comisia IT şi doctor în Telecomunicaţii, atrage atenţia că mulţi oameni numiţi din pix de PSD şi PNL la vârful instituţiilor cheie care controlează digitalizarea din România nu sunt capabili să înţeleagă ce măsuri trebuie luate la nivelul lui 2024 astfel încât sisteme electronice vitale pentru societate să rămână funcţionale, sau ca datele noastre personale să fie în siguranţă.

„Poate că Ciolacu va înţelege că digitalizarea nu se face cu tiriplici, că digitalizarea nu este despre numiri în funcţii cu salarii mari dacă cel numit nu înţelege ce are de făcut! Poate, măcar după astfel de situaţii, guvernul va pricepe că tehnologia informaţiei nu este ca politica şi comentatul meciurilor de fotbal, la care se pricepe oricine. Poate îşi aminteşte fiecare decident că printre cei mai buni colegi din clasa sa au mers spre facultăţi cu astfel de profil, că tehnologia informaţiei este o chestiune care ne afectează pe toţi şi nu poate fi lăsată pe mâna unor personaje ca Zgonea, Popescu şi alţii ca ei. E momentul ca România să îşi lase specialiştii să decidă lucruri pe care mare parte dintre politicienii de la putere nu le înţeleg.”, afirmă Radu Miruţă, deputat USR.

USR a trecut în PNRR 400 milioane euro pentru digitalizarea statului, pentru a construi acele autostrăzi digitale, pe infrastructura cărora să poată fi dezvoltate servicii ce aduc plus valoare fiecărui român. PSD şi PNL ratează această şansă istorică a României de a se moderniza.

În era inteligenţei artificiale, servicii electronice critice ale statului român au ajuns să meargă o zi da, una nu, iar protejarea datelor personale ale cetăţenilor a devenit un moft, acuză USR.

La legea bugetului, USR a cerut prin două amendamente fonduri speciale pentru îmbunătăţirea securităţii cibernetice în instituţii, dar au fost respinse de coaliţia PSD-PNL.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare