sâmbătă, iunie 25, 2022

USR: Autostrada A8 este vitală pentru economia Moldovei

USR consideră că într-o țară normală nu ar fi trebuit să se voteze în Parlament o lege pentru construcția autostrăzii Iași-Târgu Mureș, dar această investiție nu mai poate „întârzia din cauza incompetenței guvernelor PSD-ALDE”.

“Presiunile societății civile și lupta noastră în Parlament au dat roade astăzi odată cu votarea proiectului autostrăzii Moldovei cu amendamentele aduse de USR. În plenul de astăzi le-am transmis celor de la PSD că au 30 de zile să se apuce de A8. Gata cu sabotajul și amânările. Autostrada A8 este vitală pentru economia Moldovei”, a declarat deputatul USR Cătălin Drulă, membru în Comisia de Transporturi.

Un amendament introdus de USR prevede că începând din acest an fiecare lege a bugetului de stat va trebui să prevadă exact creditele bugetare solicitate de Ministerul Transporturilor pentru acest proiect (sau să deroge explicit de la legea autostrăzii).

Al alt amendament USR impune ca limitele geografice să fie clar definite de la granița cu Republica Moldova (cu un nou pod peste Prut) până la conexiunea cu Autostrada Transilvania lângă municipiul Târgu-Mureș.

De asemenea, proiectul prevede explicit că Ministerul Transporturilor gestionează proiectul, astfel se va termina aventura subordonării proiectului la Comisia de Prognoză din subordinea doamnei Viorica Dăncilă.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner