USR cere audierea șefei TVR în comisia de Cultură a Camerei Deputaților

Deputatul USR Iulian Bulai a cerut joi audierea șrefei TVR după difuzarea interviului cu Sebastian Ghiță de căre postul public de televiziune.

„Recondamn această difuzare a interviului. Aseară, după terminarea interviului, am avut o discuţie privată cu preşedintele comisiei de Cultură (Gigel Ştirbu – n.r.), căruia i-am solicitat acest lucru (…) Dimineaţă am depus o solicitare scrisă la biroul comisiei de Cultură prin care solicit audierea şefei TVR privind explicaţiile pe care ar trebui să ni le dea privind politica editorială ce a stat la baza alegerii de a difuza în mod sincronizat acest interviu împreună cu alte televiziuni din ţară. Credem că este un abuz din partea TVR de a sincroniza şi alinia în această direcţie cu alte televiziuni care sunt gazde de casă a unui mesaj împotriva corupţiei de care auzim în fiecare seară. Noi nu comentăm politica editorială a altor televiziuni, noi am făcut o solicitare în direcţia TVR, vrem o explicaţie privind această decizie. (…) Această sincronizare este dăunătoare unui fapt de presă deontologic (…) Nu suntem de acord ca la comandă toate televiziunile, inclusiv televiziunea de stat, care este plătită din bani publici, să fie portavoce a unui penal”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai.

Deputatul mai susţine că este foarte normal ca şefa TVR să dea explicaţii în faţa Comisiei de cultură.

„Cred că este foarte important să aflăm de ce banii contribuabililor sunt folosiţi în a fi portavocea penalilor, apoi vom aborda alte instituţii competente. (…) Este foarte interesant că doar anumite televiziuni au ales să redea interviul respectiv, iar celelalte nu au ales (…) Cred că este foarte normal ca şefa TVR să dea explicaţii în faţa comisiei de Cultură. TVR nu trebuie să se transforme în portavoce pentru penali”, a conchis acesta.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare