USR cere Biroului permanent al Camerei Deputaţilor revocarea lui Dragnea

Uniunea Salvaţi România a trimis vineri o solicitare Biroului permanent al Camerei Deputaţilor prin care cere revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei, după ce acesta a primit joi o condamnare la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în  dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

„Vă solicit ferm să înaintaţi Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor solicitarea de revocare a domnului deputat Nicolae Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în baza atribuţiilor pe care vi le conferă articolul 26 din Regulamentul Camerei Deputaţilor – „Preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu asigurarea cvorumului legal; votul este secret şi se exprimă prin bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar care l-a propus şi căruia îi aparţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor” Recenta condamnare penală la 3 ani şi 6 luni cu executare a celui de-al treilea om în stat decredibilizează atât instituţia Parlamentului, cât şi România pe scena internaţională”, se în solicitarea prezentată vineri de deputatul Claudiu Năsui, într-o conferinţă de presă.

USRUSR consideră că Dragnea încalcă „flagrant” art. 1 alin. 3 din Codul de conduită al deputaţilor şi senatorilor”, şi suibliiază că deputaţii şi senatorii au obligaţia să acţioneze cu onoare şi disciplină, ţinând cont de principiile separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, transparenţei, probităţii morale, responsabilităţii şi respectării reputaţiei.

„Prezumţia de nevinovăţie, invocată frecvent în spaţiul public de susţinătorii lui Liviu Dragnea, reprezintă doar o garanţie a faptului că nimeni nu trebuie să răspundă penal în absenţa hotărârii definitive de condamnare. Sunt momente în care binele comun este mai important decât orice alte nevoi, inclusiv cele personale. Este nevoie doar de o fărâmă de demnitate pentru ca domnul Dragnea să-şi dea seama că nu mai poate conduce Camera Deputaţilor.„ se mai spune în scrisoarea adresată conducerii Camerei Deputaţilor.

Moşteanu: Dragnea e în stare să arunce ţara în aer să.şi scape pielea

Ulterior, după ce conducerea PSD a anunţat că îl susţine fără echivoc pe Liviu Dragnea, deputatul USR Ionuţ Moşteanu a afirmat că liderul PSD este decis să arunce ţara în aer pentru a-şi scăpa pielea.

„PSD a ales să-i trădeze pe români, făcând scut în jurul unui infractor. PSD a dovedit de data aceasta clar că este un partid al penalilor. Fiecare zi petrecută cu acest partid în fruntea ţării este o ameninţare la adresa viitorului României. PSD trebuie să plece. (…)  Dragnea este decis să arunce ţara în aer pentru a-şi scăpa pielea. PSD va da ordonanţă de urgenţă şi îl va suspenda pe Klaus Iohannis.

Am înţeles din declaraţiile domnului Dragnea că asta vor să facă. Eu fac un apel la toţi românii să iasă în stradă, să vină miercuri la Parlament, când se votează moţiunea de cenzură, şi să semneze ‘Fără penali’ în funcţii publice ca să nu mai ajungem niciodată într-o situaţie ca asta, când tot Parlamentul lucrează la legile penale pentru a apăra un infractor”, a declarat Moşteanu, care a anunţat că USR îi va cere ziilnic demisia lui Dragnea, ceea ce nu reprezintă o încălcare a Constituţiei.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare