miercuri, septembrie 28, 2022

USR cere coaliției PSD-ALDE să renunțe la proiectele de modificare a Codurilor penale

Uniunea Salvați România cere coaliției PSD-ALDE să renunțe la proiectele nocive creionate de Florin Iordache și să accepte demararea unei proceduri parlamentare corecte de amendare a Codurilor penale, cu larga consultare a reprezentanților magistraților și a societății civile.

USR spune că un astfel de demers poate fi demarat după ce Senatul și Camera Deputaților vor fi convocate în sesiunea extraordinară pentru adoptarea de urgență a pachetului de măsuri propus de USR pentru prevenirea tragediilor de genul celor petrecute la Caracal.

sursa foto: Facebook – Stelian Ion

Sunt niște modificări foarte periculoase. Din fericire, această decizie a CCR este una favorabilă statului de drept, în sensul în care obiecțiile noastre au fost admise. Ar trebui luate de la zero proiectele de modificare a Codurilor penale. Am spus în nenumărate rânduri că, în loc să aducă în acord aceste două legi importante cu deciziile CCR anterioare, PSD și ALDE au venit cu alte și alte modificări, care nu aveau nicio legătură cu deciziile CCR, a declarat deputatul USR Stelian Ion.

„Al doilea verdict de neconstituționalitate pe modificările aduse Codurilor penale este cu atât mai semnificativ cu cât majoritatea PSD-ALDE a vrut să preia modificările într-o ordonanță de urgență, ordonanță care ar fi intrat imediat în vigoare. Cu alte cuvinte, toate aceste modificări declarate astăzi ca fiind neconforme cu Legea fundamentală, inclusiv cele referitoare la reducerea termenelor de prescripție și la dezincriminarea unor infracțiuni, ar fi intrat imediat în vigoare, fără să mai fie supuse testului de constituționalitate”, mai arată USR.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner