USR cere dezbatere în Parlament pe tema ride-sharing-ului

taxi

Uniunea Salvați România se opune categoric modificărilor făcute prin OUG 21/2019 la legea taximetriei prin care practic se interzic platformele de ride-sharing.

USR spune într-un comunicat că, deși interdicția nu e expresă în lege, prin faptul că li se permite organelor de control ale statului să-i amendeze ori de cate ori ies pe stradă pe șoferii care practică ride-sharingul, efectul va fi că aceștia vor renunța la activitate.

Atunci când ai 2 milioane de utilizatori care folosesc aceste platforme de ride-sharing, în primul rând ca Guvern ar trebui să te gândești la ei. Ride-sharing-ul trebuie reglementat și trebuie reglementat rapid pentru că e o realitate pe care nu putem s-o ignorăm”, a declarat deputatul USR Ionuț Moșteanu, membru în Comisia de transport din Camera Deputaților.

USR îl somează pe Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, să retragă OUG 21/2019 și să permită parlamentarilor, împreună cu patronatele din domeniul transporturilor și cu patronii platformelor de ride-sharing, să elaboreze o lege transparentă, clară și simplă, care să permită o concurență loială între taximetriști și platformele de ride-sharing.