USR: ‘Crizatorii’ sunt Florin Cîţu, echipa câştigătoare şi preşedintele Klaus Iohannis

Ionuț Moșteanu

Uniunea Salvaţi România i-a răspuns vineri preşedintelui Klaus Iohannis, susţinând că „crizatorii” despre care vorbeşte sunt Florin Cîţu, echipa câştigătoare şi şeful statului, potrivit Agerpres.

„Ca să o spunem foarte franc: ‘crizatorii’ sunt Florin Cîţu, echipa câştigătoare şi preşedintele Klaus Iohannis. Au dat afară din guvern miniştrii USR, au blocat reformele din Justiţie, au lăsat sănătatea fără bani atunci când trebuia să pregătim valul 4, au băgat 50 de miliarde de lei în buzunarele baronilor locali, refuză să susţină o majoritate politică de dreapta”, a scris USR pe pagina de Facebook a partidului.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, consideră că preşedintele Iohannis „i-a păcălit” pe românii cărora le-a cerut votul ca să „îi scape de PSD”.

„Să spui că USR a blocat reformele în justiţie, în administraţie şi în domeniul pensiilor este o ticăloşie politică. Să spui că astăzi te apuci de treabă cu PSD, ‘cei care vor să fie alături de noi’, înseamnă că trădezi votul a milioane de români. USR a fost în stradă împotriva ticăloşiilor PSD-ului condus de Liviu Dragnea. Ne-am luptat pentru o justiţie curată şi pentru o Românie europeană. Când am intrat la guvernare i-am avertizat de la început: s-a terminat cu combinaţiile politice pe sub masă. Nu am acceptat să ne punem semnătura pe un tun de 50 miliarde de lei, mită pentru baroni. Şi asta i-a deranjat. Nu am acceptat să le numim toţi incompetenţii în companiile de stat. Pentru asta ne-au numit ‘drulăi’. Acum suntem numiţi ‘crizători’, iar PSD sunt cei cu care se pot face reforme”, a scris Moşteanu, pe pagina sa de socializare.