USR: Dragnea fură și dosare cu semnături Fără Penali

Uniunea Salvați România a analizat nota pentru CCR întocmită de Secretariatul General al Camerei Deputaților cu privire la semnăturile Fără Penali și a constatat că apare o cifră suspectă de 591.097 de semnături înregistrate, în condițiile în care USR a depus peste 800.000 de semnături în Parlament, restul până la un milion fiind încă blocate prin primării din țară.

USR spune că în această notă lipsesc foarte multe dosare depuse, fără nicio explicație. Tot în notă apare o cifră de 93.775 semnături care nu sunt atestate de primării din motive stupide (lipsa celui de-al doilea prenume sau adresă incompletă pentru că lipsește etajul).

„De fapt, PSD încearcă să trimită la CCR un număr de semnături mai mic decât pragul de 500.000 impus de lege, ca să invalideze inițiativa.

USR are OPIS-uri ca să demonsteze fiecare semnătură depusă și copii după dosare cu stampila Camerei Deputaților. Este fals în acte ceea ce face Liviu Dragnea prin Secretariatul General, după ce a comis un abuz în serviciu și a blocat peste 100 de zile inițiativa în Camera Deputaților. Comanda politică a lui Dragnea a devenit mai importantă decât legea. Secretariatul Camerei Deputaților nu avea competența de a verifica semnăturile, ele au fost deja validate de primării.

Mâine la ora 11, ÎNAINTE de trimiterea inițiativei la CCR, USR va clarifica situația. Președintele comitetului de inițiativă Mihai Badea, alături de deputații USR Stelian Ion și Cristina Prună vor merge la Secretariatul General să lămurească lucrurile. Plângerea penală este pregătită”, transmite USR, printr-un comunicat.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare