USR: Flutur îşi face centură „de aur” la Gura Humorului pe banii tuturor românilor

USR spune că baronul PNL de Suceava Gheorghe Flutur se pregăteşte să dea un tun de peste 500 de milioane de euro cu noua centură de la Gura Humorului. Fiecare kilometru din centură va costa nu mai puţin de 54 de milioane de euro, de cinci ori mai mult decât un kilometru din Autostrada de Centură Bucureşti, acuză Uniunea.

Gheorghe Flutur va trimite factura pentru acest proiect halucinant la Ministerul Transporturilor şi va fi plătit din banii tuturor românilor, mai transmite partidul.

USR îi solicită ministrului PSD Sorin Grindeanu şi Guvernului PSD-PNL să nu aprobe proiectul în această formă. Proiectul aprobat de Consiliul Judeţean Suceava ar trebui refăcut de urgenţă astfel încât să aibă costurile în limite pieţei şi ale bunului-simţ.

„Gheorghe Flutur îşi face centură „de aur” la Gura Humorului pe banii tuturor românilor. Consiliul Judeţean a alocat 540 de milioane de euro pentru 10 km de centură, care nu e nici măcar autostradă. Adică 54 de milioane de euro pentru fiecare kilometru.

„Poate suma se justifică pentru că preşedintele CJ are teren pe traseul centurii şi aşteaptă nişte despăgubiri serioase. Spre comparaţie, Autostrada Sibiu – Piteşti pe sectorul greu care trece munţii costă vreo 30 de milioane de euro per kilometru. Autostrada de Centură Bucureşti, vreo 10 milioane de euro per kilometru. Autostrada Moldovei A7 costă vreo 12 milioane de euro per kilometru. Şi exemplele pot continua. Nu există vreo autostradă clasică în România sau în lume care să se apropie de minunea lui Flutur”, spune Horaţiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

În masterplanul României de transport există priorităţi clare, cum ar fi Autostrada Sibiu-Piteşti, autostrăzile Moldovei A7 şi A8, Autostrada de Centură Bucureşti, drumul expres Craiova-Piteştei, Autostrada Transilvaniei. Ministrul Sorin Grindeanu nu a alocat suficienţi bani în buget nici măcar pentru aceste proiecte, ar fi revoltător să arunce 540 de milioane de euro pentru minicentura de aur a lui Gheorghe Flutur”, a mai explicat USR, într-un comunicat.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare