USR: Guvernul nu are bani pentru profesori, dar iroseşte milioane de lei anual pe sinecurile create la Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului

Exemplu perfect de risipă inutilă a banilor publici este Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, desprins din Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului odată cu preluarea guvernării de către Coaliţia PSD-PNL, acuză USR.

Dintr-un minister cu 839 de posturi, 1 ministru şi 8 demnitari, au rezultat 2 ministere, cu 2 miniştri şi 14 demnitari. Bugetul Ministerului Antreprenoriatului este de 4 miliarde de lei/an din care 80 de milioane sunt cheltuiţi pentru salarii şi 46 de milioane pentru bunuri şi servicii.

„Este o minciună că nu au bani la bugetul de stat. Au, dar îi dau clientelei de partid. Bani se duc în buzunarelor politrucilor instalaţi de PSD şi PNL în funcţii publice şi plătiţi cu mii de euro. Dacă le-ar păsa de problemele românilor, nu de negocierile politice, ar vota luni, în Parlament, creşterea salariilor profesorilor şi desfiinţarea pensiilor speciale”, spune Cătălin Drulă, preşedintele USR.

Cu banii irosiţi de acest minister, statul ar putea construi 400 de grădiniţe sau creşe noi, pe care USR le-a pus în PNRR, după ce PSD n-a construit în 30 de ani nici măcar una, sau 76 de kilometri de autostradă sau ar putea acoperi cheltuielile pentru 1.354 paturi de spital, susține USR.

„Cât am condus Ministerul Economiei, am oprit robinetul acestor jafuri şi am lucrat doar cu 4 secretari de stat. După ce am fost daţi afară de la guvernare, au dublat toată schema de personal din administraţie. Au ajuns la 19 demnitari, acolo unde înainte erau doar 4. Aşa creşte statul, aşa creşte risipa, aşa creşte jaful”, a declarat deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei.

Schemele de granturi ale Ministerului Antreprenoriatului sunt extrem de întârziate, blocate sau prelungite la nesfârşit, din cauza incompetenţei guvernamentale. În plus, rezultatele Ministerului s-au văzut şi în organizarea standului de la târgul de turism din New York, când România a fost promovată prin nişte poze imprimate pe foi A4 şi prinse de nişte perdele negre.

„PSD şi PNL au spart un minister în 2 ministere şi o agenţie. Rezultatul, 19 sinecuri în plus! Acum sunt în total 2 miniştri, 10 secretari de stat, 3 secretari generali şi 5 secretari generali adjuncţi. Plus cabinete, maşini, secretare, protocol etc. Dacă vedem care este activitatea prestată şi ce rezultate s-au obţinut, nu se justifică existenţa niciuneia dintre aceste instituţii”, spune Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare