USR le cere lui Ciolacu și Ciucă să explice public care sunt beneficiile aderării parțiale la Spațiul Schengen

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, cere public liderilor PSD și PNL să explice care sunt beneficiile concrete pentru români ale unei aderări parțiale a României în Spațiul Schengen.

„Este praf în ochi această aderare parțială. Le cer domnilor Ciolacu și Ciucă, care își fac campanie pe social media, să explice care sunt beneficiile exacte, reale, concrete, ale fiecărui român, în urma acestei aderări. Adevărata miză este accesul Schengen pe cale terestră și pentru asta Ciucă, Ciolacu și Iohannis ar fi trebuit să negocieze un calendar foarte clar de admitere a României în Schengen pe cale terestră. Văd că au abandonat această negociere, ne vând o înfrângere ca pe o victorie, încearcă să ne păcălească. Astăzi, românii stau la cozi cu orele să intre sau să iasă din țară, vor sta la fel și din aprilie, după această, așa-zisă, mare victorie PSD și PNL. Este praf în ochi, miza reală este accesul Schengen pe care terestră”, a declarat Ionuț Moșteanu.

Miza reală pentru România este accesul în Spațiul Schengen pe cale terestră. Sute de șoferi de camioane pierd ore întregi stând zi de zi la cozi la granițe, iar economia României pierde peste 0,5% din PIB din cauza timpilor de așteptare în vamă

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare