USR: Ministerul lui Firea costă anual cât 62 de creșe noi. Trebuie desființat

Ministerul Familiei este o gaură neagră pentru bugetul de stat și trebuie desființat, pentru că niciunul dintre marile programe anunțate de Gabriela Firea de pe scaunul special creat pentru ea nu funcționează, acuză USR.

Bugetul pentru Ministerul Firea se ridică la 620 de milioane de lei pe an, din care 33 de milioane de lei merg la salarii și 19 milioane la cheltuieli cu bunuri și servicii (aici se include și chiria de 2,5 milioane de lei pe an pentru sediul din World Trade Plaza).

„Cu banii aruncați pentru orgoliul Gabrielei Firea, statul ar putea ține 90.000 de copii săraci la școală sau poate construi 62 de creșe, pe care USR le-a pus în PNRR, după ce PSD n-a construit în 30 de ani nici măcar una”, spune formațiunea..

„Dacă Ciolacu vrea să taie cheltuieli aberante, desființează ministerul Gabrielei Firea și readuce activitățile la cele două ministere. Asta înseamnă economii cu opt posturi de demnitari și cu 288 de funcționari, care au rezultat în plus din crearea acestui minister cu sclipici. Dacă nu reduc costurile față de cât erau când Hellvig și Iohannis au băgat PSD la guvernare, nu se cheamă economie, se cheamă gargară“, spune Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR.

USR prezintă în detaliu, pe www.oprimjaful.ro, situația cheltuielilor aberante de la Ministerul Familiei și cum se pot tăia pentru a realiza economie pe bune la bugetul de stat. Un exemplu este cel al tichetelor cadou de 300 de lei oferite cu ocazia «Zilei Bărbatului».

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare