USR, plângere penală pe numele unui șef din Jandarmerie

Uniunea Salvați România a depus o plângere penală împotriva colonelului Sebastian Cucoş, Prim-adjunct al Jandarmeriei Române, privind infracțiunea de inducere în eroare a organelor judiciare, pentru plângerea penală în care acesta acuză la DIICOT comiterea unei lovituri de stat pe 10 august 2018.

“Sebastian Cucos a mințit în mod inacceptabil organele judiciare spunând că pe 10 august a fost o tentativă de lovitură de stat. Este o minciună absolut ridicolă, lucrurile nu pot rămâne în acest stadiu. Este foarte grav că un șef din Jandarmeria România folosește instituția sa pentru a induce în eroare organele statului. Și-a bătut joc prin demersul său de societatea românească și de jandarmerie.

Acești șefi, Cazan, Cucoș, Șindile, au produs deservicii foarte mari instituției și trebuiau să părăsească funcțiile. Cucoș a depus această plângere din trei motive: să-i dea o aparență de veridicitate lui Liviu Dragnea când acesta aberează, dorește să decline competența Parchetului General, iar al treilea obiectiv pare acela de a-l folosi ca apărare pentru că el însuși este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu”, a transmis deputatul USR Stelian Ion.

USR conchide că “denunțul” depus de colonelul Cucoș este menit să ducă la vicierea actului de justiție, fiind unul fictiv, pentru infracțiuni nereale, menit doar să deschidă dosare penale paralele, având aceeași cauză, aceleași părți şi același obiect. Plângerea penală depusă astăzi la Parchetul General de deputatul Stelian Ion este semnată de 28 parlamentari USR.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare