USR PLUS acuză CCR că blochează “DNA-ul” pădurilor

CCR a publicat motivarea deciziei de respingere a DNA-ului pădurilor, motivul ridicol e lipsa indicării unei surse certe de finanțare, a precizat vineri Uniunea Salvaţi România.

“În ultimii patru ani au fost adoptate zeci de legi fără surse certe de finanțare și fără analize de impact bugetar, unele dintre ele care au destabilizat complet bugetul de stat. CCR nu le-a văzut pe acelea. Dar iată că au găsit de cuviință să folosească acest motiv ca să respingă DNA-ul pădurilor, o structură menită să lupte cu adevărat împotriva defrișărilor ilegale din pădurile țării”, arată USR pe pagina de Facebook.

Membrii USR PLUS anunţă că vor continua să militeze pentru DNA-ul pădurilor.

“Nicio problemă. Noi continuăm să milităm pentru DNA-ul Pădurilor și vom redepune legea indicând sursa de finanțare. Este revoltător că Guvernul PNL în loc să identifice fonduri pentru a transforma în realitate DNA-ul Pădurilor a ales să blocheze legea la CCR. Lupta pentru apărarea pădurilor României ar trebui să fie comună, dar se pare că mafia lemnului are legături puternice cu oamenii aflați la putere. Pe 6 decembrie sunt alegeri. Dacă nu vrei să mai ajungă la guvernare cei care blochează DNA-ul Pădurilor și care protejează mafia lemnului, ai o singură alegere – Alianța USR PLUS”, conchide postarea USR.