joi, februarie 22, 2024

USR PLUS cere conducerii Parlamentului să dezbată moțiunea de cenzură

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a anunţat, marţi, că a USR PLUS a transmis o solicitare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului de convocare a unui plen reunit pentru dezbaterea moţiunii de cenzură, a anunțat liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu.

„Am făcut astăzi o solicitare către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului de convocare a unui plen reunit pentru dezbaterea moţiunii de cenzură în temeiul art. 113 din Constituţie. Am făcut o notificare şi joi în plenul Parlamentului, când s-a citit moţiunea. De la citirea moţiunii, moţiunea este în linie dreaptă, ea trebuie dezbătută şi votată. Nu înţeleg ce se mai amână. Mă aşteptam ca preşedinţii să facă convocarea deja, aşa cum au făcut-o, respectând Constituţia, săptămâna trecută, pe citirea moţiunii. Între timp s-a întâmplat ceva şi lucrurile nu mai merg cu aceeaşi viteză. De aceea am făcut această scrisoare. Am trimis-o către domnul Ludovic Orban şi către doamna Anca Dragu, preşedintele Senatului”, a afirmat Moşteanu, potrivit Agerpres.

Moșteanu a spus că Anca Dragu a transmis de luni o scrisoare către preşedintele Camerei Deputaţilor pentru a se convoca acest plen reunit pentru dezbaterea moţiunii, dar Ludovic Orban este plecat marţi şi a delegat atribuţiile unui coleg, vicepreşedinte PNL.

„Deci, astăzi, aşa cum arată lucrurile, nu vom avea un plen reunit pentru dezbaterea moţiunii, singurii care îşi doresc cu adevărat această dezbatere suntem noi, cei de la USR PLUS şi cei de la AUR, care au semnat această moţiune. În continuare, PSD şi PNL sunt bloc în spatele lui Florin Cîţu în acest abuz fără precedent pe care îl vedem de aproape două săptămâni”, a adăugat Moşteanu

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner