USR: „Sinistră este decizia CCR privind abrogarea pensiilor parlamentarilor”

Cătălin Drulă atrage atenția asupra pensiilor speciale care par a fi boala societății românești. Nu s-a găsit încă soluția în care se poate vorbi despre echitate, sau chiar o returnare a contribuției către stat.

„Așa-numitul «principiu al securității juridice» se traduce prin «privilegiul odată acordat rămâne pe viață». Un principiu de bază al nomenclaturii oricărui regim abuziv.

O decizie care dă cale liberă acordării altor privilegii plătite din bani publici. E suficient să intre în vigoare o zi și vor rămâne pe viață.

Este cazul pensiilor speciale ale foștilor primari. La 1 ianuarie intră în vigoare. Dacă nu sunt abrogate până atunci, vor rămâne pe viață și vom avea încă câteva zeci de mii de beneficiar de pensii speciale în România.

Când a fost vorba de Legea creșterii taxelor a lui Ciolacu pe care și-a angajat răspunderea, CCR n-a văzut nicio problemă cu încălcarea securității juridice. E OK să plătim toți taxe mărite cu efect imediat, de luna următoare, cu încălcarea și derogarea de la tot cadrul normativ fiscal existent.

Instituții care ar trebui să asigure protecția drepturilor constituționale și baza republicii noastre sunt cele care instituie nedreptatea. O nedreptate vizibilă de pe Lună.

Încet-încet, noua nomenclatura a capturat instituțiile României și sub aparența unui regim democratic, am ajuns din nou la un regim oligarhic, cleptocrat și autoritar.

Anul viitor poate fi ultima șansă să îi oprim.”

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare