USR – Tudorel Toader vrea o marionetă la șefia DNA

Uniunea Salvați România îi cere ministrului Tudorel Toader să facă publice motivele pentru care nu a propus niciun candidat pentru funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Decizia de a respinge cei patru candidați care și-au depus dosarele, și de a relua procedura de selecție, arată că ministrul Justiției nu a găsit de fapt niciun candidat care să îndeplinească cerințele trasate de coaliția PSD-ALDE pentru această funcție.

“E greu să găsești o a doua Viorica Dăncilă! De asta nu a propus Tudorel niciun șef la DNA și a decis să reia procedura. Într-un termen atât de scurt, e complicat să găsești o Dăncilă, o marionetă perfectă, fără înțelegerea realității și fără conștiință, pe care să o pui șefă peste anticorupție. Pentru că de asta are PSD nevoie. Dar nu și România. Anunțul ministrului Justiției asta confirmă, faptul că este destul de greu pentru actuala majoritate să găsească un profil de competența doamnei Dăncilă care să fie plasat și în fruntea DNA, pentru că orice persoană care are o carieră consistentă și o competență anterior dovedită nu îndeplinește criteriile dlui Toader și ale majorității condusă de domnii Dragnea și Tăriceanu. Din această perspectivă, într-adevăr, niciunul din cei patru nu corespundea, pentru că fiecare este profesionist.


E posibil ca Tudorel Toader să amâne pe cât posibil numirea unui șef la DNA până când președintele Klaus Iohannis va fi obligat să semneze legea prin care va avea dreptul să respingă o singură dată nominalizarea la această funcție. În acel moment vor avea deschisă poarta să numească un specialist din zona Teleorman, în gospodărie și atelier.
Sper totuși ca ministrul Justiției să propună un șef DNA care să ducă mai departe munca Laurei Codruța Kovesi. Și după aceea să plece”
, a declarat Dan Barna, președintele USR.

USR transmite că respingerea celor patru candidați arată încă o dată că ministrul Justiției este subordonat majorității și lui Liviu Dragnea, iar decizia de astăzi a lui Tudorel face parte din lungul șir de acțiuni menite să subordoneze Justiția partidului la putere.

USR își arată îngrijorarea față de o declarație recentă făcută de Tudorel Toader potrivit căreia procurorii să nu mai trimită oameni nevinovați în judecată. După o asemenea declarație, într-o țară civilizată, un ministrul al Justiției ar fi demisionat. Nu procurorii stabilesc vinovății, ci judecătorii, datoria procurorilor este să strângă probe, iar inculpatul este nevinovat în ochii Justiției până la o decizie definitivă. Această declarație seamănă mai mult cu o indicație, ceea ce este un fapt deosebit de grav.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare