duminică, iunie 26, 2022

Vaccinarea anti-COVID ar putea începe în decembrie

Directorul executiv al producătorului farmaceutic AstraZeneca a anunțat că vaccinul dezvoltat de această companie împotriva noului coronavirus ar putea să devină disponibil pentru utilizare la sfârşitul lunii decembrie.

”Autorităţile cu rol de reglementare analizează în mod constant datele noastre. Dacă ele vor fi rapide atunci când noi vom fi gata, vom putea începe să îi vaccinăm pe oameni în ianuarie, posibil chiar la sfârşitul lunii decembrie”, a declarat CEO-ul Pascal Soriot, citat în ediţia de sâmbătă a cotidianului suedez Dagens Nyheter, citat de antena3.ro.

AstraZeneca, o companie britanico-suedeză, colaborează cu Universitatea Oxford din Marea Britanie pentru a fabrica un vaccin potenţial împotriva noului coronavirus.

”Poate că nu vom obţine niciodată bani de pe urma lui (a vaccinului AstraZeneca, n.r.), nimeni nu ştie cât de des vor trebui oamenii să se vaccineze. Dacă vaccinul nostru este eficient şi îi protejează pe oameni mai mulţi ani, iar boala dispare, atunci nu va exista o piaţă”, a spus Pascal Soriot.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca a intrat în faza 3 a studiilor sale clinice în luna septembrie.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner