marți, august 9, 2022

Vaccinul Novavax a fost autorizat în Canada

Canada a autorizat joi vaccinul anti-COVID-19 Novavax, care devine astfel cel de-al cincilea ser aprobat în ţară pentru adulţii începând de la vârsta de 18 ani, a anunţat guvernul de la Ottawa, citat de AFP, scrie Agerpres.

„În urma unei analize amănunţite şi independente a datelor disponibile, Ministerul Sănătăţii a concluzionat că acest vaccin îndeplineşte cerinţele stricte ale Canadei de siguranţă, eficacitate şi calitate”, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Spre deosebire de vaccinurile cu ARN mesager dezvoltate de Pfizer-BioNTech şi Moderna, serul creat de compania americană Novavax utilizează o tehnologie considerată clasică, similară celei folosite pentru producerea vaccinurilor împotriva hepatitei B şi a tusei convulsive, care datează de câteva decenii şi sunt utilizate pe scară largă în lume.

Serul produs de Novavax este un vaccin „sub-unitar” bazat pe proteine recombinate, care declanşează o reacţie imunitară, fără prezenţa unui virus.

Potrivit studiilor clinice, vaccinul Novavax este eficient în proporţie de 90% în reducerea numărului de cazuri simptomatice de COVID-19 şi are o eficacitate de 100% în prevenirea îmbolnăvirilor grave.

Datele preliminare au arătat, de asemenea, că acest ser ar produce „anticorpi neutralizanţi împotriva variantei Omicron”, potrivit Health Canada.

Aproximativ 90% dintre canadieni sunt deja vaccinaţi împotriva COVID-19. De la începutul pandemiei, peste 35.000 de persoane au murit din cauza acestei boli în ţară.

sursa: AGERPRES

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner